"Kuna üksikasju ei tea, siis on raske kommenteerida. See on nii jõhker lugu," lausus Kross. "Tundmatud isikud, kellel on olnud tehnika abiks, on Eesti territooriumilt röövinud Eesti julgeolekuametniku. See on väga provokatiivne."

Kross ütles, et sedasorti asju meenub talle vaid eelmisest sajandist, mil KGB eelkäijad tegelesid selliste röövidega. "Venelased röövisid siis isikuid, keda nad pidasid oma ärahüppajateks - Vene valgeid ja Ukraina rahvuslasi. See oli ka KGB käekiri."

Krossi sõnul ei tule talle meeldegi, kas sarnast inimröövi on teise riigi ametniku suhtes Teise ilmasõja järel üldse toimunud.

"Tundub uskumatu, aga ometi tõsi," lausus Kross. "See kuulub komplekti "meie kirjutame kõik reeglid ringi"," viitas Kross Venemaa rahvusvahelise õiguse ja diplomaatiliste reeglite rikkumisele viimasel ajal.

Täna 5. septembril kella 9 ajal Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult. Kaitsepolitseiametnik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.