Peapiiskop Urmas Viilma annab üle elutööpreemia Ruhnu koguduse õpetajale Harri-Johannes Reinule. 1926. aastal sündinud Harri-Johannes Rein ordineeriti õpetajaks 1967. aastal. Viimased 19 aastat on ta teeninud Ruhnu Püha Magdaleena kogudust.

EELK I järgu teeneteristi laureaadiks on Euroopa Komisjoni asepresident, Tartu Pauluse koguduse toetaja Andrus Ansip.

EELK II järgu teeneterist antakse Lääne-Harju praostile Jüri Vallsalule.

EELK III järgu teeneteristi laureaate on sellel aastal 20. Nende hulgas Tallinna Toomkoguduse juhatuse esimees Indrek Treufeldt ning tuntud vitraažikunstnik Dolores Hoffmann. Dolores Hoffmann on sündinud 1937. aastal Peterburis eesti-saksa perekonnas. 1973. aastast tegeleb süvenenult vitraažikunstiga. Ta on üks vähestest, kes omab tööluba 13.–19. sajandi vitraažide restaureerimiseks.

Välja antakse ka neli EELK koostöömedalit, viis EELK teeneteristi tunnustusmärki, 73 EELK aukirja, 87 EELK tänukirja (tänukirjad antakse üle kogudustes kohapeal).

Tänujumalateenistusel teenivad kaasa peapiiskop Urmas Viilma, Toomkoguduse õpetaja Arho Tuhkru; EELK Hageri koguduse kammerkoor Lambertus, dirigendid Sigrid Põld ja Merle Liblik; Rapla pasunakoor, dirigent Aigar Kostabi.

Traditsiooniline Nelipüha tänujumalateenistus algab kell 17:00 Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus. Pärast jumalateenistust on kirikus kaetud kohvilaud. Kiriku uksed on avatud kõigile.