Mida täpselt haigekassa ette paneb, pole teada. Arvatavasti on seal mingid ettepanekud, millega käivad kaasas mingid arvud selle kohta, kui palju aitavad ettepanekud eelarveauku lappida.

Päevakorras on veel kolm punkti. Nende kohta on info nõukogu liikmetele ette saadetud, et nad jõuaksid end ette valmistada. Eelarveaugu lappimise ettepanekud tulevad aga üllatusena, mis ei võimalda nõukogu liikmetel selleks ette valmistuda ega läbimõeldud seisukohta kujundada.

Haigekassa avalike suhete juht Liis Hinsberg nentis, et nõukogu liikmed saavad tõesti mingid materjalid homme koosoleku käigus. Miks materjale varem välja ei anta, ei osanud ta öelda.

Haigekassa teatel oli haigekassa 2016. aasta esimese poolaasta eelarve ülekulu 33 miljonit eurot. Riigieelarves oli aga arvestatud, et haigekassa eelarve jääb tänavu ligi üheksa miljoni euroga miinusesse. Haigekassa tulemit mõjutasid peamiselt tervishoiuteenuste, ravimite hüvitiste ning ajutise töövõimetuse hüvitiste kasv.

Küsimus haigekassa eelarvepuudujäägist on ajanud omavahel tülli tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski, rahandusminister Sven Sesteri ja peaminister Taavi Rõivase. Ossinovski tahaks tervishoiule raha juurde, Sester ja Rõivas pole sellega nõus.