"Savisaar on üks kõige informeeritumaid isikuid selles vallas, mis Eesti poliitikas tegelikult toimub," rääkis kirjastaja ajalehele "Pealinn". "Kui tema tegelik sõnum pääseb avalikkuse ette, siis on sel kahtlemata suur mõju Eesti avalikule arvamusele."

Pettai sõnul on raamatusse koondatud publitsistika ja poliitika, filosoofia ja ajalugu.

"Raamat vastab küsimusele, mida on maailmal ja eriti Euroopal meie vigadest õppida," tutvustas kirjastaja esmalt inglise keeles ilmuva raamatu sisu. "See ei ole ainult skandaalide raamat, kuigi raamatus on põhjalik ülevaade nii Kallase, Laari kui ka Ilvesega seonduvatest skandaalidest, mis osaliselt on inimestel võib-olla juba ununenud. Teisalt vajavad aga ka uued faktid väljatoomist."

Pettai sõnul on raamatus kirjas viimase 20 aasta kõige eredamad sündmused.
Teos tuleb tema sõnul mahult väiksem kui «Peaminister» ja on kergemini loetav. Raamat on monograafia mõõtu, aga ta ei ole kollane kirjandus. Savisaare jaoks on tegemist 14. ja 15. raamatuga tema paljutahulises loomingus.

Kirjastaja sõnul ilmub raamat inglise keeles esmalt seetõttu, et eesmärk on ka muu maailma tähelepanu köita ja kirjeldada kõiki Eesti poliitilisi sündmusi laiemas rahvusvahelises plaanis. Raamatut esitletakse korraga nii Tallinnas, Viinis kui ka Singapuris.