Nääs viitas, et kohus lähtus selles hinnangus kaitsjate esitatud arvetest, kus on näha, et Siret Kotka maksis lennupiletite eest. Prokuratuur kahtlustab, et Kofkin maksis kinni Savisaare ja Kotka puhkusereisi kulud.

Mis puudutab määrust ennast, Savisaare kõrvaldamist, ütles Nääs, et kindlasti arutab seda täna ka Edgar Savisaarega edasi ja kindlasti kaevatakse otsus edasi.

"See ei ole väga praktiline määrus, sest Edgar Savisaar on nädal aega kahtlustusest teadlik olnud ja kui tal oleks huvi mõjutada kedagi, siis tal oli terve nädal aega sellega tegeleda, aga midagi sellist pole olnud," ütles Nääs.

"Juristina ütleks, et kui see pelg, et tunnistajaid mõjutama hakatakse, on nii suur, siis oleks tulnud taotleda vahistamist, see oleks olnud kohasem vahend. Siis saanuks tunnistajad reaalselt isoleerida, praegu on isoleeritud ainult paberil," leidis kaitsja. "Ei oska öelda, kas sel on mingi muu põhjus, ma ei lasku sinna, et kas sellel on mingeid varjatud põhjuseid. Aga leian, et õiguse rakendamine ei tohi olla karistuslik ja kiuslik."

"Kui mina oleks prokurör ja ma väga tahaks, et Edgar Savisaar ei puutuks tunnistajatega kokku, siis ma paluksin tema vahistamist," nentis ta.