Savisaar kutsus saates inimesi üles mitte pidama kolmapäevastel kogunemistel Hirvepargis prokuratuuri vastu vihakõnesid. "Uskuge, prokuratuuris on küll selliseid inimesi, kes teavad, kuidas see asi minu vastu algatati ja kes sugugi selle loo peale käsi ei plaksuta. Mina toetan positiivseid jõude prokuratuuris ja kapos ja küll tuleb ka nende aeg kätte!"

Savisaar ei täpsustanud, kes on positiivsed jõud ning mida tähendab nende aja kättejõudmine. Savisaare vihjest võib välja lugeda, et prokuratuuris on erinevaid poliitilisi leere toetavad jõud.

Savisaar toetas IRL-i riigikogu saadiku Ken-Marti Vaheri öeldut, et kui Keskerakond saaks võimule ja Savisaar oleks endiselt partei juht, siis oleks esimesteks sammudeks Toobali paigutamine kapo peadirektoriks. "Kinnitan, et lause, et panen valitsusse saades Priit Toobali kapo juhiks, ei ole kurikuulus. See on hea idee. Ma mõtlen sellele tõsiselt ja küll kunagi tuleb elus ka see moment, millal tuleb mul kapo juht aidata paika panna. Nii et, miks mitte, Toobalist võiks selles positsioonis rääkida hea meelega. Seda enam, et muide täna on veel üks tähtis päev. Tänasest hakkasid kehtima Toobali volitused Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjonis. Arvan, et Toobal valmistab end ette Ken-Marti Vaheri kuulutatud ametikohaks."

Savisaarel on tõesti võimalik kapo peadirektori ametisse määramisel kaasa rääkida, aga seda vaid juhul, kui ta valitsusse pääseb. Politsei ja piirvalve seadus ütleb, et kaitsepolitseiameti peadirektori nimetab ametikohale viieks aastaks vabariigi valitsus valdkonna eest vastutava ministri ettepanekul, kuulates ära riigikogu õiguskomisjoni ja riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve komisjoni arvamuse. Seega võib Savisaar erinevate komisjonide ettepanekutest sõltumata Toobali kapo juhiks aidata, kui tal vaid valitsuses selleks piisav toetus on.

Kolmapäeval otsustas riigikohus Keskerakonna kaebust põhikirja küsimuses mitte menetlusse võtta, mistõttu jääb jõusse põhikiri, mille alusel tulnuks Priit Toobal ja Lauri Laasi erakonnast kriminaalkorras süüdimõistmise tõttu välja arvata. Savisaar leidis aga, et Toobalit ja Laasit ei arvata erakonnast välja. "Tegelikult riigikohus ütles, et nemad seda arutlusele ei võta ja edasine asjade käik on erakonna juhatuse arutada," väitis Savisaar, kelle sõnul riigikohtu otsuses midagi dramaatilist ei ole. Toobalit ja Laasit Savisaare sõnul erakonnast välja viskama siiski ei pea, kuna pärast kongressi kogunenud juhatuse istungil otsustati nende väljaheitmise otsust mitte kinnitada ja seda vana põhikirja järgi."

Selline lähenemine läheb aga vastuollu keskerakondlaste varasemate püüdlustega tõestada, et kehtib uus põhikiri, millega kriminaalkorras karistatud liikmed saanuks võimaluse erakonda jääda. "Põhikirja muutmine oli seaduslik, sest selle poolt hääletas 410 delegaati hääletusel osalenud 436-st delegaadist. See on 94 protsenti ja seega üle 2/3 hääletajatest," täpsustasid Keskerakonna peasekretär Priit Toobal ja erakonna pressisekretär Taavi Pukk detsembri lõpus. Nüüd väidab Savisaar koos Toobaliga, et juhatus otsustas Toobali ja Laasi vana põhikirja järgi erakonda jätta.

Presidendikandidaatidest rääkides ütles Savisaar, et ju Keskerakonnalt 4-5 kandidaati tuleb, sest umbes sama palju on neid hetkel tulnud Reformierakonnast. "Me ei saa ju Reformierakonnast kehvemad olla."

Arusaadav, et igale erakonnale on kasulik pildis olla, kuid kas neli kandidaati lihtsalt võistlemise pärast on ratsionaalne?