Täna toimus Tallinnas rahvarinde muuseumis konverents „Millist presidenti Eesti ootab?“, kus esines ka Edgar Savisaar. Savisaar lausus, et peab pettumuse valmistama neile, kes ootasid temalt vastust presidendiks kandideerimise osas. Ta lisas aga, et kavatseb oma otsusest teada anda 7. juunil rahvusraamatukogus toimuval Keskerakonna üritusel.

Keskerakonna volikogu koguneb praeguste plaanide järgi 11. juunil, mil kuulatakse Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare ettekannet poliitilisest olukorrast ja arutatakse ka presidendikandidaadi valimise teemal. Loogiline oleks, kui siis erakonna kandidaat lõplikult paika pandaks.

Õigupoolest „lubas“ Tallinna linnapea ametist kõrvaldatud Edgar Savisaar juba 20. aprillil toimunud linnavalitsuse pressikonverentsil, et seda volikogu ajal või tulemusel tehakse. „Keskerakonna volikogul on plaanis selles küsimuses kokku tulla juunikuus, küllap me siis jõuame ka presidendikandidaadi väljakuulutamise juurde,“ lausus Savisaar.

Keskerakondlastest on seni oma valmisolekust presidendiks kandideerida teatanud riigikogu keskfraktsiooni asejuht Mailis Reps, riigikogu liige Peeter Ernits ja Marina Riisalu (Aivar Riisalu abikaasa), kuid oodatakse kahtlemata ka, mida otsustab Edgar Savisaar, kes on lubanud kandideerimist tõsiselt kaaluda. Kõige tõenäolisem on, et volikogu koosolekul jäävad konkureerima Mailis Reps ja Edgar Savisaar.