"Järgmisel teisipäeval, 2. detsembril otsustasid reformistid, sotsid ja IRL korraldada mulle umbusaldushääletuse. Lõhnab poliittsirkuse järele, sest šansse olla edukas selles asjas neil ju ei ole. Mida siis soovitakse?" küsis Savisaar.

"Esiteks tahetakse sellega varjutada Tallinna üle aegade parimat tulevase aasta eelarvet. Tõsi, seda on väga raske teha, sest lasteaiajärjekord kaob, ühistransport paraneb veelgi ning teed-tänavad saavad paremaks ja valgemaks. Jääb ainult opositsiooni hirm, et see kõik saab tõesti teoks ja ma kinnitan – nende hirm on antud juhul täiesti põhjendatud."

"Umbusaldamisalgatuse teiseks motiiviks on tähelepanu kõrvalejuhtimine Reformierakonna siseselt ning koalitsioonipartnerite – Reformierakonna ja SDE vahel Toompeal nüüd juba ka laia avalikkusse jõudnud kangest käärimisest. Möönan, et sellises olukorras ei jäägi neil kahel parteikontoril üle midagi muud kui üritada suunata hävitustuli all-linna. Kerge see neil ei ole aga oma meediamõjuga annab üht-teist siiski ära teha."

"Kolmandaks sihiks on opositsiooni olemasolu meenutamine Tallinna linnavolikogus. Oleme jõudnud ju Tallinnas olukorda, kus pärast opositsiooniliidrite parteivahetust ja sellele järgnenud suuremat segadust pole endisest nõrgast opositsioonist sedagi järele jäänud. Nüüd püütakse ridu koondada, kuigi on ilmne, et piisavalt jõudu ja oskusi pole opositsioonil enam jagunud isegi umbusaldusavalduse teksti koostamiseks. Millest on siiralt kahju, sest iga võim, ka Tallinna linnavõim vajab arukat ja tugevat opositsiooni," leidis Savisaar.

"Umbajad aga teatavad, et nad ei pea võimalikuks minu jätkamist linnapeana, kuna Tallinnas kasutatakse lapsi sirbi ja vasara taustal pildistamiseks."

"Tegelikult vastutavad Eesti riiklikes muuseumides toimuva eest meil siiski valitsus ja peaminister Taavi Rõivas ning selle valitsuse kultuuriminister Urve Tiidus, mõlemad Reformierakonnast. Terves haridussüsteemis toimuva eest vastutab siiski ka haridusminister Jevgeni Ossinovski, sots. Nende umbusaldamise koht pole aga teadagi Tallinna linnavolikogus, vaid Toompeal."

"Aga ma muidugi mõistan, et Tallinnas sirbi ja vasara taustal pildistamine on palju suurem tragöödia kui seda oli näiteks kaheksa hukkunut väikelastekodu põlengus Haapsalus või ka õpetaja tapmine Viljandis koolitunnis. Toonase sotsiaalministri Hanno Pevkuri ega tänase haridusministri Jevgeni Ossinovski tagasiastumine selliste asjade pärast pole isegi arutusele tulnud. Ühtlasi teen Tallinna umbusalduse puhul ettepaneku edaspidi arusaamatuste vältimiseks ka Tartus Eesti Rahva Muuseumi uues ekspositsioonis igaks juhuks mitte eksponeerida sirpe ega vasaraid. Sest mine tea, milline okas kellegi südamesse satub kui meie lapsed nende tööriistade taustal end seal pildistama peaks."