„Kui presidendi juures peetava jääkeldri eesmärk on riigivalitsemises pettunud rahvas maha jahutada, siis meie vastupidi, soovime rahva kirglikuks, isegi tuliseks ajada,“ lausub linnapea Edgar Savisaar.

„Kuigi tasuta ühistransport tundus paljudele uskumatu ulme, sai see ometi tänu rahva toetushäältele teoks," meenutas Savisaar. Tallinn tahab linnapea sõnul ka edaspidi sama suurelt mõelda ja viia ellu positiivseid ideid, mis pärit just rahva seast. Linnapea rääkis ajalehele Pealinn, et eesmärk on julgustada linlasi välja pakkuma ükskõik milliseid uuenduslikke ideid, ükskõik kui ebatavaline see võib alguses paista. "Iga inimene, kes põleb soovist kaasa rääkida, on oma ettepanekutega oodatud!" julgustas linnapea. "Ka näiliselt ulmelisest ideest võib võrsuda tõeline tulevikuplaan, tuleb vaid mõelda raamidest väljapoole."

Vaikiv ajastu

Savisaare sõnul on Eestis eelnevate aastatega tekkinud omamoodi vaikiv ajastu ja rida tabuteemasid. "Me tahame, et julgus vabalt mõelda saaks taas tegelikkuseks. Head mõtted ei tohi jääda varjule!“ lausus Savisaar.

Linnaelanike ideid hakkavad igas linnaosas esmalt kokku koguma linnaosavanemad, kes korraldavad oma piirkonnas arupidamisi, kaasates linnakodanikke, mittetulundusühinguid, vabakonna esindajaid, erakondi ja ettevõtjaid.

Savisaare sõnul soovib linn rahvast ärgitada ideid välja käima ka seetõttu, et teha paremaid otsuseid.

Vaimne energia linna tuleviku mootoriks

"Seda, et inimesed hoolimata masendavast majanduskeskkonnast energiast on laetud, oleme viimastel aastatel näinud nii õpetajate streigi, kui ka mitmete muude meeleavalduste ajal," lausus Savisaar.

"Olgugi, et Eesti Energia imeb täna Juhan Partsi toel inimeste rahakotist täna viimase sendi välja, ei suuda rahva vaimset energiat keegi hävitada,“ lausub Savisaar, kelle sõnul soovib Tallinn, et rahva vaimne energia saaks ka linna tuleviku mootoriks. "Rahva ärkamisele, tegutsemistahtele on vaja anda positiivne väljund ja kutsuda inimesed laua äärde Rahvarinde aegade kombel kaasa mõtlema."