"Saatsime Rahvarinde muuseumis täna viimasele teekonnale minu vana sõbra Lembit Koigi. Saatsin talle veel vana aasta lõpus haiglasse tervitusi ja siis oli lootust. Aga aeg läheb..." kirjutas Savisaar Facebookis.

"Lembit Koik oli üks Rahvarinde loojatest, esimese eestseisuse liige kõige raskemal ajal, silmapaistev spordiajakirjanik ja publitsist. Tema kirjutas esimese raamatu Rahvarindest "Balti tee". Koos Arnold Greeniga oli ta olümpiakomitee taastaja," meenutas Savisaar.

Kohal olid paljud Rahvarinde veteranid ja sõbrad. Kolm esimese eestseisuse liiget seitsmest - Kostel Gerndorf, Rein Veidemann ja ka mina. Matusetalitusel viibis president Arnold Rüütel. Ei näinud kedagi valitsusest ega Tallinna linnavalitsusest ega ka mitte olümpiakomiteest. Ma vist ei teinud kellelegi liiga? Lihtsalt inimeste mälu on lühike," kurtis ta ja lisas, et tekkis ka plaan korraldada Rahvarinde muuseumis sel aastal Lembit Koigi mälestusnäitus.

Olümpiakomitee esindaja Aivo Normak selgitas, et komitee taasloodi 14. jaanuaril 1989. aastal Estonia kontserdisaalis toimunud olümpiaspordi konverentsil. Konverentsil valiti vana põhikirja alusel välja kaks olümpiakomitee liiget – Arnold Green ja professor Atko-Meeme Viru, kellele anti volitus nimetada ülejäänud 13 liiget, et alustada läbirääkimisi Rahvusvahelise Olümpiakomiteega, taastamaks Eesti Olümpiakomitee õigused rahvusvahelises olümpialiikumises. Seega peetakse EOK taasasutajateks ja selles protsessis võtmerolli mänginud isikuteks järgmist 15 isikut: Arnold Green, Atko-Meeme Viru, Rein Haljand, Jaan Talts, Bruno Junk, Eri Klas, Tõnu Laak, Ants Laos, Mikk Mikiver, Peedu Ojamaa, Gunnar Paal, Toomas Savi, Aado Slutsk, Mart Tarmak, Jaak Uudmäe.