Keskerakond teatas eile, et Savisaar viibib kriitilises seisundis ja tegemist on raske infektsioonhaigusega.

Delfi andmetel on Savisaarel kahepoolne kopsupõletik ning tal on vesi kopsus. Praeguseks on tal operatsioon tehtud. Olukorra muudab keerukamaks, et Savisaarel on tervisega olnud tõsiseid probleeme juba aastaid. Ta on 2003. aastal üle elanud infarkti, ta põeb väidetavalt ka suhkruhaigust.

"Edgar Savisaar on Eesti parimate spetsialistide hoole all ning erakond palub veelkord austada tema perekonna ja lähedaste privaatsust," teatas Keskerakond. Erakond annab rohkem infot, kui seda laekub.

"Palume meedial hoiduda ka Tartu Ülikooli Kliinikumi töötajate töörahu häirimisest ning austada ka kliikumi teiste patsientide ning nende lähedaste õigust privaatsusele."

Haigla ei anna teavet Edgar Savisaare tervisliku seisundi ega ravi kohta kellelegi teisele kui tema lähisugulastele.

Viimati viibis linnapea avalikkuse ees teisipäeval, kui käis omastele kaastunnet avaldamas Eino Baskini ärasaatmisel Estonia teatris. Teisipäeval Savisaare lähedal istunud Meelis Pai ütles Delfile, et ärasaatmisel märkasid ilmselt kõik, et Savisaar köhis raskelt.

Savisaar naasis äsja Taist, kus ta oli 9.-14. märtsini, kuna osales Bangkokis Aasia-Euroopa linnapeade ja kuberneride tippkohtumisel, esinedes seal ettekandega tasuta ühistranspordist.

Savisaart asendab hetkel linnapea kohustes abilinnapea Kalle Klandorf.