Raepressi teatel on visiidi üheks oluliseks teemaks Tallinna tasuta ühistranspordi projekti tutvustamine, mis Bratislavas nagu ka kogu Euroopas on äratanud suurt huvi. Bratislava linna üheks suuremaks probleemiks on autostumine ja ühistranspordi kasutamise ebapopulaarsus.

Saavisaart ootavad ees läbirääkimised Bratislava linnapea ja teiste linnajuhtidega, tutvumine Bratislava linnajuhtimise kogemustega, arutelud Euroopa Liidu Pealinnade Liidu tulevikust, pressikonverents ja tutvumine Bratislava vaatamisväärsustega.

Linnapead saadavad visiidil välissuhete ja protokolliosakonna juhataja Heili Luik ning linnapea nõunik Moonika Batrakova. Linnapead asendab sel perioodil abilinnapea Kalle Klandorf.

Linnapeade tihedam läbikäimine sai alguse 2012. aasta aprillis Helsingis toimunud Euroopa Liidu Pealinnade Liidu aastakonverentsil, mille raames toimunud mõttevahetustel tõdeti, et mõlemal linnal on palju sarnaseid probleeme ja väljakutseid.

Tallinna linnapea kutsel külastas Bratislava linnapea Tallinna juba sama, 2012. aasta augustis Birgitta Festivali ajal, mil lisaks ühisele kultuurinautimisele käsitleti ka linnadele olulisi probleeme nagu ühistransport, tööhõive ja erastatud linnaettevõtetega seonduv.