"Ma mõtlen tõsiselt selle peale, ja küllap kunagi elus tuleb ka see hetk, kui mul tuleb aidata kapo juhti paika panna. Miks mitte, Toobalist võiks selles positsioonis rääkida küll," sõnas Savisaar Tallinna TV saates "Tele Tallinn".

Savisaar rääkis ka tema suhtes algatatud kriminaalmenetlusest ja sõnas, et nii prokurör kui ka kohtunik on tema meelest sümpaatsed inimesed, mistõttu ta ei näe põhjust, miks nad peaks telesarja "Savisaare protsess" pärast talle kohtusaalis kätte maksma.

Savisaar sõnas, et kapo ja prokuratuur võivad oma süüdistustega mis tahes ajal välja tulla, aga seejärel peavad nad süüdistusi tõestama ja tooma välja ka salapärased tunnistajad, kelle ütlustele tuginetakse. "See ei tähenda muud, et neil on keeruline, kui ei saa süüdistusega välja tuldud," leidis Savisaar.

Kui varem on Savisaar öelnud, et ta arvab, et tema vastu algatatud menetlus ei jõua kohtusse, siis täna kinnitas ta, et nimetas seda varem kui üht võimalikku varianti. "See on võimalik seepärast, et kaitsjate eest varjatakse materjali, mis näitab seda, et asju varjatakse ja selles on mingeid varjatud elemente või vastupidi, ei ole neid, aga igatahes ei ole see asi puhas," lausus Savisaar, kes lähtuks enda sõnul põhimõttest parem õudne lõpp, kui lõputa õudus.

Hiljem rääkis Savisaar, et kutsub enda toetajaid üles mitte prokuratuuri suhtes vihakõnesid pidama, kuna ta teab, et seal on ka inimesi, kes teavad, kuidas kriminaalmenetlus alustati ja ei plaksuta selle peale käsi. "Mina toetan positiivseid jõude prokuratuuris ja kapos ja küll tuleb ka nende aeg kätte," lausus Savisaar.

Eile otsustas riigikohus Keskerakonna kaebust põhikirja küsimuses mitte menetlusse võtta, mistõttu jääb jõusse põhikiri, mille alusel tulnuks Priit Toobal ja Lauri Laasi erakonnast kriminaalkorras süüdimõistmise tõttu välja arvata.

"Tegelikult riigikohus ütles, et nemad seda arutlusele ei võta ja edasine asjade käik on erakonna juhatuse arutada," väitis Savisaar, kelle sõnul riigikohtu otsuses midagi dramaatilist ei ole. Toobalit ja Laasit Savisaare sõnul erakonnast välja viskama siiski ei pea, kuna pärast kongressi kogunenud juhatuse istungil otsustati nende väljaheitmise otsust mitte kinnitada ja seda vana põhikirja järgi.

Savisaar ütles veel, et pärast eelmisi valimisi leppis Keskerakond sotsiaaldemokraatidega kokku, et kus võimalik koostööd teha, seda ka tehakse. Kuid pärast seda, kui sotsid hakkasid keskerakondlasi halduskogude esimeeste kohtadelt eemale puksima, vastas Keskerakond samaga, mistõttu on sotsid mitmel pool "kaotanud oma positsioonid".

Presidendikandidaatidest rääkides ütles Savisaar, et ju Keskerakonnalt 4-5 kandidaati tuleb, sest umbes sama palju on neid hetkel tulnud Reformierakonnast. "Me ei saa ju Reformierakonnast kehvemad olla."

EKRE toetuse kasvuga seoses ütles Savisaar, et kui Keskerakond ainult erakonna siseasjadele keskendub, siis võib EKRE oma toetuse poolest ka Keskerakonnale järele jõuda.