Samas ei nõustu ta Imre Kaasi 9. augustil Delfis avaldatud arvamusloost kumava eeldusega, nagu oleksid Eesti õiguskaitseorganid on justkui inglid maa peal, kelle erapoolikusest ja tegelikult ka lausa kuritegelikest sidemetest rääkimine olevat millegipärast lubamatu.

"Andke andeks aga kaitsepolitsei sisekontrolli juhi Indrek Põderi juhtumis, millest käisid organiseeritud kuritegevuse tunnustega läbi ka mitmete riiklike struktuuride kõrged ametnikud, uputati ju kohtus kõik otsad vette kokkuleppemenetlusega. Oli see lugu erapooletu? Rääkis see Eesti uurimisorganite erapooletusest? Ei usu. Ning ei usu ka krimireporter, kui ta on asjatundja," kommenteeris Savisaar Delfile.

"Elamislubade kaubandus, mida ajasid Ida-kriminaalidega Eesti siseministri parteikaaslased-lähikondlased, ning millesse olid segatud Eesti õiguskaitsestruktuurid, pole kohtusse üldse jõudnud. Kas see on näide Eesti õiguskaitse puhtusest? Loomulikult mitte," tõi ta järgmise näite ning lisas juurde veel maadevahetuse saaga. "Kui see pole olnud mastaapne korruptsioon õigussüsteemis, siis mis see on?"

"Minu meelest on tänases Eestis tõepoolest kurioosne ja kindlasti ka meie riiklusele lausa ohtlik kui on ikka veel meie keskel olemas oma pea, kahe käe ja kahe jalaga inimesi, kes Eesti uurimisorganite praeguses pädevuses ja erapooletuses ei kahtle. Nad ei ela ju kinniste silmadega maailmas ning teavad, mida ja kuidas mätsitakse ning kui valikuliselt asjadesse suhtutakse," leidis Savisaar.

Tema sõnul peaksime saama usaldada oma õiguskaitseorganeid, kuid me ei peaks seda tegema pimesi.