Savisaare erakonnakaaslane ja sõber Aadu Must ütles Delfile, et linnapea lubati eile õhtul haiglast koju. Võib järeldada, et arstid olid Savisaare taastumisega piisavalt rahul, et ta kodusele ravile lubada.

Raepressi toimetaja Toomas Pirn ütles Delfile, et Edgar Savisaar on alates tänasest haiguslehel, nii et linnavalitsuse istungit ta täna ei juhi.

Must märkis, et kuigi tema soovitab Savisaarel rahulikumalt võtta, siis linnapea leiab, et aeg ei tohi kaotsi minna. „Ma alati näen, et haiglapalatis on tal ikka igasuguseid materjale kogu aeg,“ sõnas Must. „Ilmselt hakkan mina vanaks jääma, et ma arvan, et peab vähem tööd tegema.“

Möödunud nädala teisipäeval esitas kaitsepolitseiamet Savisaarele kahtlustuse altkäemaksu võtmises. Samal päeval otsiti linnapea talukompleksi Hundisilmal läbi üle 12 tunni. Kolmapäeval käis meer linnavalitsuse istungil, andis pressikonverentsi ja käis kapos ülekuulamisel. Kolmapäeval esitas prokurör ka taotluse Savisaare ametist tagandamiseks ja samal pärastlõunal kirjutati linnapea infarktieelses seisundis haiglasse sisse.

Reede hommikul tehti Savisaarele Ida-Tallinna keskhaiglas südame sondeerimise ravidiagnostiline protseduur, mis Raepressi teatel möödus tüsistusteta. Selgus, et Savisaare üks veresoon oli kriitiliselt – 90 protsenti – ahenenud, mistõttu antud südame piirkonda laiendati ja sonditi. Pärast protseduuri oli Savisaar haiglas sees veel neli päeva.

Kohus on lubanud Edgar Savisaare linnapea ametist tagandamise üle otsustada täna.