Täna õhtul jõudis meediasse teade Edgar Savisaare insuldist suvel. "See on see naljamees Koorits, kes niisuguseid asju välja mõtleb ja praegu mulle näib, et suudab diagnoose panna paremini kui mistahes arstid. Mul endalgi oli seda põnev Delfist lugeda," kommenteeris Savisaar. "Ma olen ise endaga küll rahul ja arvan, et ma saan rääkimisega küll hakkama," sõnas Savisaar. Saate lõpus lisas Savisaar, et talle head soovivate inimeste rohkuses ei tähenda kärarikkad ajakirjanikud talle midagi. "See Koorits, eks, sellised kisakõrid mind ei huvita," tõi Savisaar ühe näite ajakirjandusmaastikult.

Uus kahtlustus Hiiu staadioni avamisreklaamiga: kapo ja prokuratuuri venitamistaktika

"Siin ei ole segadust ega muud. Hiiu staadioni avamise reklaami kohta leidis prokuratuur, et saab kahtlustada. Mina seda asja väga tõsiselt ei võta," ütles Savisaar, ja viitas, et tegu on kapo ja prokuratuuri järjekordse põhjusega süüdistuse esitamisega venitada. "Kui on uus kahtlustus, siis tuleb seda põhjalikult uurida. Jälle läheb palju aega," nentis Savisaar.

Savisaare külaskäik linnavalitsusse: mul oli asja linnavalitsusse

Linnapea ametis kõrvaldatud Edgar Savisaar käis linnavalituses istungit kaemas. "Seal tehti hiljuti remont, pandi uus invalift, muidugi töötas hästi. Mulle hakkas see meeldima, arvan, et lähimal ajal lähen sinna uuesti. Mul oli asja küll linnavalitsusse. Ma usun, et mu vanadel kolleegidel mõnedel oli küll väga hea meel mind näha," selgitas Savisaar linnavalitsuse istungil käimist. Lisaks avaldas Savisaar lootust taas linnapea kohale tagasi jõuda. "Ma juba eile tegin katset. Ja kui samamoodi jätkan, siis usun, et jõuan linna ka," täpsustas ta, ja lisas, et kandideerib kindlasti järgmistel kohalikel valimistel.

Võimuvahetus Keskerakonnas: Ratas Savisaare vastu

Keskerakonna erakorralise kongressi ja uue esimehe ettepaneku tegi Savisaarele Jaanus Karilaid. "Haapsalu mees Karilaid sellest asjast alustas ja väitis, et tal on Ratasega läbi räägitud, et Ratas kandideeriks erakonna esimeheks. Mina tahtsin selgust saada, muud midagi. Kui tahetakse erakorralist kongressi, siis tuleb sellest teavitada ka avalikult, mitte nurga taha nuga selga lüüa," kirjeldas Savisaar, ja lisas, et kui tuleb erakorraline kongress ja hakatakse uut esimeest valima, siis tema kindlasti kandideerib. "Mina kandideerin," kinnitas Savisaar. Savisaar uuris enda sõnul ka Ratase ja Simsoni kandideerimise plaane. "Selle peale teatasid mõlemad, et nad tegelevad Mailis Repsi valimiskampaaniaga presidendi kohale. Ma tegelen ka. See on hea, et nad tegelevad. Ma tean väga hästi, kes kui palju tegelevad," sõnas Savisaar, viidates Karilaiule, kes muude asjadega tegeleb.

President valitakse valimiskogus: või muidu?

"Ühed ütlevad, et sellest ei tule naguniimidagi välja, läheb uuesti riigikokku. Ega mina ei usu, et seda ka juhtub, sest kõik need inimesed, kes üle Eesti kokku tulevad ja kui neile öeldakse, "Sorri, te olete äpud, ei saa presidendi valimisega hakkama" - niimoodi ei taha keegi tagasi minna Võrusse, Valka või kusagile kolmandasse kohta.

Kandidaatide pingerida: Marina Kaljurannal on vähe kogemusi, Kallas hoiduks tagatoapoliitikast

Savisaar reastas ka enda järjestuse presidendikandidaatidest. Mõistagi oli esikohal Mailis Reps. "Järgmine oleks Kallas, kes on suurte kogemustega mees nii poliitikas kui ka majanduses. Kallase pluss on ka see, et ta ei kuula seda tagatuba, kus räägitakse kuidas president peab käituma. Ta rohkem mõtleb ikka oma peaga ja arvan, et ta hoolib ka Eestist. Mart Helme on ka tubli mees, kuigi tema ümber on igasuguseid - peaaegu nagu minu ümber – jutte aetud. Nimekirja lõppu ma paneks Jõksi ja võib-olla Kaljuranna. Kaljurand on poliitikuna liiga noor," kirjeldas Savisaar, ja soovitas Kaljurannal mõnel muul valimisel kaasa lüüa. "Tuli äkki ja ongi president peaaegu," oli Savisaar skeptiline. "Ma usun, et Rõivas kehitab selle peale õlgu ja ütleb, et temale sobivad mõlemad kandidaadid," viitas Savisaar nii Kallasele kui ka Kaljurannale presidendi ametikohal.

Garantiikirjade andmine: 10 juhatuse liiget toetasid

Garantiikirjadele alla kirjutan Priit Toobal oli möödunud Keskerakonna juhatuse koosolekul ja andis aru. "Mis puutub Toobali loosse, siis Toobal oli viimases juhatuses ja andis päris põhjaliku ülevaate garantiikirjadest ja pärast seda 10 juhatuse liiget hääletasid tema poolt, et ta on teinud kõik õigesti. Siin mingit suurt probleemi pole. 3 hääletasid vastu. Need on tuntud opositsioniäärid Keskerakonnas. Ma ei pööraks sellele kõige rohkem tähelepanu. Nende garantiikirjade asi on selgelt üles puhutud," sõnas Savisaar.

Mida tegi ikkagi Rein Lang Hundisilmal?

Savisaare sõnul käis Rein Lang Hundisilmal möödunud aastal, kui kõigi suuremate parteide juhid, välja arvatud kutsumata jäetud IRL, käisid haiglast koju naasnud Savisaarel külas. "Lang oli ka, ega see saladus ei ole. Lang on lojaalne Reformierakonna suhtes ja mina ei ole kunagi kuulnud teda rääkimas sellest, et Reformierakond hakkab läbi kukkuma, kuigi peaks seda ütlema," sõnas Savisaar.

Mis saab Kalev Kallost?

Keskerakonnas on 1. oktoobril erakonna volikogu esimehe korraline valimine. "Ta kindlasti valitakse tagasi, kui ta kandideerib," sõnas Savisaar Kalev Kallo kohta. Kallol on suur poolehoidjate ring ning ta on pikalt juhtinud nii Keskerakonna kui ka linnavolikogu. "Usun küll, et ta suudab ühe perioodi välja vedada. Ta oli küll vahepeal haige, aga nüüd on ta tervenenud ja jälle volikogu eesotsas."

Kas Savisaar on linnapea ja saab palka?

"See on hea küsimus: ei, ma ei saa mingit palka Tallinna linnast. Kuigi ma ise arvan, et olen 10 aastat Tallinna linnas nii palju nende asjadega tegelenud, et seda võiks küll hea sõnaga meenutada," vastas Savisaar palgaküsimusele ning seejärel ütles kindlalt: "Ma olen muidugi linnapea. Volikogu on mind linnapeaks määranud ja volikogu saaks maha võtta, kui ta tahaks. Ma olen ikka linnapea ja see, mis praegu on tehtud prokuratuuri poolt, on ametikohalt kõrvaldamine, aga see ei tähenda, et ma pole linnapea," oli Savisaare seisukoht.