Edgar Savisaar rääkis ajakirjanikele, et talle esitatud kahtlustused on tema meelest absurdsed ja nõnda kirjutas ta enda sõnul ka protokolli. Tema sõnul pole teda veel üle kuulatud. „Minult ei ole millegi kohta seni küsitud. Kahtlemata küsitakse ja kahtlemata mina ka tahan küsida,“ lausus Savisaar, kes tagasi astuda ei kavatse. „Ma alles alustan seda võitlust.“

Savisaare sõnul on kolm põhjust, miks teda rünnatakse.

Esiteks see, et ta on tagasi poliitikas. „Ja mitte lihtsalt poliitikas tagasi, vaid täie rauaga ja kui vaja, siis ka kahe jalaga,“ lausus meer, kelle sõnul saavad Eesti poliitikat vähegi tundvad inimesed hästi aru, miks teda rünnatakse. „Muidugi erineb minu Eesti huvidest lähtuv poliitika sellest, mida ajavad need, kes kapole ülesandeid jagavad ning see avaldab omapoolset mõju.“

Teise põhjusena nimetas ta Tallinna Sadama skandaali. „Toompeal võimu juures olev seltskond ei suutnud muud moodi varjata megavargust Tallinna Sadamas ja appi võeti üks isiklik rünnak, mis on neill varem aidanud skandaale peita või summutada,“ väitis Savisaar, kes tõi näiteks, et kui algas IRLi elamislubade müügi skandaal, siis käivitati kirikuraha skandaal.

Kolmas põhjus on Savisaare sõnul see, et lähenemas on Keskerakonna 15. ehk juubelikongress.

„See oli mulle üsna tuttav, selliste rünnakutega on mul juba rohkem kui piisavalt kogemusi ja ma tunnetan nende tehnoloogiat. Ma olen puhtam kui prillikivi,“ sõnas Savisaar, kes kordas oma eilseid sõnu Hundisilmal ajakirjanikele, et kõik on tegelikult korras.

Savisaar sõnas, et tema arvamuse kohaselt on asja taga IRL, kuna SDE ja Reformierakonna ja nüüd ka Keskerakonna ümber on skandaalid. „Nad on niivõrd nurka aetud, et püüavad mistahes vahenditega poliitilist maastikku sassi ajada, et oma võimalusi parandada,“ arvas Savisaar.

Küsimusele, et mille kapo ametnikud eile ära viisid, vastas Savisaar, et „kõik traditsioonilise“. Linnapea imestas, et läbiotsimine võttis sedavõrd kaua aega. Läbiotsimisega tehti algust kell kümme hommikul ja see kestis kella poole kaheteistkümneni õhtul. Kohal oli Hundisilmal Savisaare sõnul eile kümme meest ja ka mõni naine.