"20 aastat ei ole politsei ühtegi Eesti erakonna kontorit läbi otsinud. Kui nüüd Keskerakonna bürooga seda tehti, siis pidi arvama, et tegemist on läbi aegade ühe suurima kuriteo kahtlusega. Operatsioonis osales 40 kaitsepolitsei ametnikku! Kui selline jõud demonstratiivselt välja pannakse, siis ootavad kõik, et nüüd on tegu sajandi kuriteoga. Kui aga Toobalile ja Tuiksoole esitatud ametliku kahtluse kohaselt on jutt ikkagi ainult 500 eurost, mis moodustab ühe kümnendiku Vene maffiale müüdud ühe elamisloa hinnast, siis on asi ikka naeruväärne küll," ütles Savisaar Delfile.

Savisaar avaldab imestust, et Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali kodu otsiti läbi, samal ajal kui elamislubadega äritseti ja sellega tegelenud inimesed annetasid raha IRLile, siis oli selle partei peasekretäriks Ken-Marti Vaher, keda keegi pole seni puutunud.

"Täna hommikul soovitas endine politseijuht Kalle Laanet meedias minul tagasi astuda, kuna Keskerakonna vastu on tõstatatud uusi süüdistusi. Aga räägime ka sellest, et kapo ühe keskse osakonna juht on vangi pandud, et politsei sisekontrolli- ja rahapesubüroo juhid on vähemalt kahtlustatavad ja ka prokuröride kohta räägitakse mitmesuguseid jutte. Miks ei ole Laanet nõudnud kapo peadirektori või riigi peaprokuröri vastutusele võtmist või tagasi astumist? Kas vastutus ühe poliitilise partei üle on siis nii palju suurem, kui vastutus õiguskaitse organite üle?"

"Miks ikkagi mindi kahuriga varblast laskma? Meid ei ole sellega üldse kahjustatud," kinnitab Savisaar.

"Meie ei ole need, kes pihta said. Äkki taheti selle tsirkusega kompromiteerida hoopis Erik Heldnat, ambitsioonikat politseijuhti, kes viimasel ajal õiguskaitse organite sees nii mõnelegi mehele probleeme on tekitanud. Võibolla sooviti Heldnat uputada, mis muidugi meie silmis tekitab muret kapo tuleviku pärast üldse."