Savisaar vastas Delfi küsimusele, kuidas on Arnold Rüütel lubanud maa võõrandamise eest Keskerakonda toetada, linnavalitsuse nõuniku Liina Oja vahendusel, et Tallinn ei oota presidendilt mingit vastuteenet.

"President on oma varasema tegevusega Eesti heaks juba piisavalt teinud," ütles linnapea nõuniku vahendusel.

Tallinna linnavalitsus soovib võõrandada Pirita linnaosas Maarjamäel asuvad kaks kõrvutiasetsevat kinnistut president Arnold Rüütlile tasuta.

Küsisime linnapealt, miks see on vajalik?

"Teeme esiteks kaks asja selgeks: härra Arnold Rüütel on president ja Tallinn on Eesti Vabariigi pealinn. Pealinnana on Tallinnale eriti oluline, et meie presidendile oleks tagatud väärikad elu- ja töötingimused," selgitas pealinna meer.

Savisaare sõnul on Eestil kurb kogemus, kuidas auväärne president Lennart Meri vähemalt eetiliselt kaheldaval viisil Viimsi poolsaarel maa erastas ja maja ehitas.

"See asjaajamise viis ei kahjustanud ainult Lennart Merit, vaid kahju sai ka Eesti riigi maine," leidis Savisaar. "Arnold Rüütel ja Eesti riik väärivad kindlasti paremat."

President Rüütel ise on öelnud, et tema praegused eluruumid Tallinnas Nõmme linnaosas Kaare tänaval on praegu väga halvas seisukorras.

Savisaar ütles, et Tallinn on nõus eraldama krunte ka teistele kodanikele, kes elavad praegu remonti vajaval pinnal, aga eeldusel, et nad on Eesti Vabariigi presidendid.

Rüütlile kinkimiseks valitud maa asub aadressil Künnapuu tn 5 ja Künnapuu tn 5a, kinnistu kogupindala on 3048 ruutmeetrit.