Haridusministeeriumi järelvalve tulemused sisaldavad Barabaneri sõnul väga palju tendentslikult valitud üksikuid fakte, mille põhjal on lõplik järeldus tehtud. "Me kavatseme mõistagi kohtusse minna. On alust öelda, et selles on laimu elemente," rääkis Barabaner venekeelsele Delfile.

HTMi etteheited on tema sõnul peaaegu naljakad. Näiteks õppekaval "Ettevõtte juhtimine" heitis HTM ette "elutegevuse ohutuse" nimelise aine õpetamist, mis ei olevat õppekava seisukohalt asjassepuutuv. "Aga esimene, mida ükskõik millises ettevõttes nõutakse ükskõik milliselt kaastöötajalt, on ohutustehnika reeglid," rääkis Barabaner.

Mis puudutab seda, et haridusministeerium andis politseile uurimiseks kolm rikkumist, siis Barabaneri sõnul pöördus politsei nende poole vaid ühe faktiga seoses. "Tõesti, meie pitsatil oli mingi sarnasus riigivapiga, me andsime pitsati politseile ja politsei piirdus hoiatusega," lausus Barabaner.

Mis puudutab HTMi süüdistust, et Tšehhis pakkus Ecomen kõrghariduse nõuetele mittevastavat haridust, teatas Barabaner, et paljud Tšehhis õppinud tudengid olid juba teistes kõrgkoolides oma õpingutega mingile tasemele jõudnud ja küsimus ongi selles, kas teistes kõrgkoolides võetud aineid tohib arvesse võtta või ei.

Barabaner ütles, et reede õhtul 50 minutit enne tööpäeva lõppu said nad HTMilt 25 lehekülge eestikeelseid materjale ja anti aega selgituste andmiseks teisipäeval kella 11ni. "Selge, et meie suhtumine neid tegelikult ei huvitanud," süüdistas Barabaner.

Barabaner lisas, et uudis õppekavade sulgemise ohust on toonud neile murelikelt tudengitelt palju kõnesid.