Tallinnas Roosikrantsi 12 hoovipealses majas asuva osakonna külastamise eesmärk oli tutvuda töötingimustega ruumides, kus pakutakse vahetut teenust maakonna elanikele, teatas ETAle Harju maavalitsuse nõunik Kristina Mänd.

Maavalitsuse perekonnaseisu osakond, kelle tööülesannete hulka kuulub ka maakonna elanike paaripanek, asub eelmise sajandi alguses ehitatud puitmajas, mida ei ole seni kapitaalselt remonditud.

Ojuland ütles ETAle, et sündmus, mis peaks olema pidulik ja meeldejääv kogu eluks, ei ole seda sellistes ruumides.

Abiellumisprotseduur toimub Ojulandi sõnul 16 ruutmeetri suuruses toas, kust vastu vaatab 20-30 aastat vana väsinud väljanägemisega mööbel. “Seal pole õiget valgust, et fototki teha,” lisas Ojuland.

“See, mida ma seal nägin, ei ole igal juhul inimlik,” ütles Ojuland. Tema sõnul pole psühholoogiliselt õige ka see, et abiellujate ja lahutajate avaldusi võetakse vastu korraga ühes ruumis ja sama laua taga.

Ojuland kahtles, kas Harju maakonnal on üldse vaja eraldi ruume, kus abielusid sõlmida. Tema sõnul võiks inimesi paari panna kas Tallinna linnaga koos Õnnepalees või hoopis raekojas.

Harju maavalitsus taotles riigieelarvest 3,6 miljonit krooni hoovipealse maja remondiks, kuid taotlust ei rahuldatud ega põhjendatud ka Männi sõnul äraütlemist.

Ojulandi sõnul on eelarverahade jagamine valitsuse küsimus. Võibolla on ka küsimus selles, et eelmised maavalitsejad ei ole piisavalt küsimusele tähelepanu pööranud, arutles Ojuland.