EALL-i kujunduskonkursi žürii hindas võistlustöid kokku viies kategoorias.

Kohalikele väljaanne (maakonna- ja linnalehed ning väiksemad nišiväljaanded) kogu kujunduse kategoorias on nominendid Saarte Hääl (5. mai ja 30. detsembri ajalehed), Tartu Postimees (6. septembri ja 29. detsembri ajalehed) ja Pärnu Postimees (17. oktoobri ja 4. novembri ajalehed). Selles kategoorias esitati viis võistlustööd.

Üle-Eestilise levikuga väljaannete kategoorias kandideeris viis lehte. Žürii valis nominentideks Äripäeva (22. veebruari ja 8. juuni lehed), Õhtulehe (23. ja 28. detsembri lehed) ja Eesti Ekspressi (3. mai ja 8. novembri lehed).

Kohalike väljaannete olemuse kategoorias esitati 26 tööd. Nominendid on Tartu Postimehes 12. oktoobril ilmunud lugu „Turg sai viimase lihvi kaheteistkümnendal tunnil“ (lk 6 ja 7), Virumaa Teatajas 11. märtsil ilmunud lugu „Sinuga on nüüd p…, EIT!“ (lk 8 ja 9), Pärnu Postimehes 18. märtsil ilmunud lugu “Patsid pähe tsiklimehelegi“ (lk 12 ja 13) ja Tartu Postimehes 4. oktoobril ilmunud lugu „Uuenenud kaarsild kiirgab ja heliseb“ (lk 6 ja 7).

Üleriigiliste lehtede olemuse kategoorias saabus 22 tööd. Žürii valis nominentideks Eesti Ekspressi Areenis 25. jaanuaril ilmunud kaaneloo „“Naine „Novembri“ taga“ (lk 39-42), Õhtulehes 14. novembril ilmunud loo „Vanemad ütlevad, et klounid on jubedad. Ja lapsed jäävadki uskuma!“ (lk 10 ja 11), Eesti Ekspressis 12. aprillil ilmunud loo „Ema! Kõik pole veel sugugi kadunud!“ (lk 34-37) ja Õhtulehes 2. septembril ilmunud loo „Friikartul: tänavatoit või restoraniroog?“ (lk 28 ja 29).

Avatud rühmas laekus 43 võistlustööd. Nominendid on Pärnu Postimehe 3. juuni esikülg, Äripäevas 22. detsembril ilmunud lugu „Välisspetsialisti teekond“ (lk 8 ja 9), Postimehe AK esikaane kujundus 22. aprillil „Karuteene Tallinnale“, Eesti Päevalehes ilmunud „Eesti mõjukad 2017“ sari (ilmus 20.-24. novembril ilmunud lood), Eesti Päevalehe kaaned 3. juulil „Mina jään“, Õhtulehe 30. detsembri esikaas „Viinaralli aasta 2017“, LP-s ilmunud lugu Ott Kiivika totaalne muutumine. Kõhnast kossupoisist Mr Olympiaks“ ning Pärnu Postimehes ilmunud lood „Tehtut tagasi võtta ei õnnestu“ (4. november, lk 12 ja 13), „Kohvikann oli peremehe allakäigu tunnistaja“ (18. november, lk 10 ja 11) ja „Mitmendat põlve vallavanem“ (2. detsember, lk 12 ja 13).

Veebikülgede kategoorias laekus neli võistlustööd. Žürii valis kaks nominenti: Postimehe mobiilne veebikülg ja Õhtulehe veebikülg.

Digitaalsete üksikprojektide kategoorias laekus kümme võitlustööd. Žürii valis nominentideks Äripäeva „Uue aja kangelased Eesti kroonil“ (30. juuni 2017), Postimehe „„Postimees 160“ veebiraamat“ (aprill 2017) ja Delfi „Me armastame mandariine“.

Võitjad avalikustatakse 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žürii tööd juhtis Tartu Ülikooli ajakirjanduse õppetooli spetsialist ja kujundusekspert Roosmarii Kurvits. Žüriisse kuulusid Sunnuntaisuomalainen kujundaja Anniina Louhivuori, vabakutseline kujundaja Margit Toovere, Eesti Ekspressi peakujundaja Tarmo Rajamets, Õhtulehe peakujundaja Risto Mandre, Äripäeva vanemkujundaja Ivar Kuldver ja Tartu Postimehe disainer Artur Kuus.