Ministeerium tõdeb, et neis tööprotsessides "liigub enamik dokumente paberil", kirjutab Eesti Päevaleht.

Tugiteenuste kokku koondamise projekti eest vastutav rahandusministeeriumi halduspoliitika asekantsler Marek Helm tunnistas, et riigi köögipoolel ei saa e-riigist eriti rääkida.

"Raamatupidamine ja personaliarvestusega seotud töö on suures osas paberil. Sageli domineerib väärarusaam, et kui sul on meili teel saadetud dokument ja see on sisestatud dokumendihaldussüsteemi, siis on tegemist elektroonse menetlusega. Ei, sellest saame rääkida ainult siis, kui riigiasutus suudab andmeid vastu võtta masintöödeldaval kujul ning erinevat infot sisestatakse süsteemidesse ainult üks kord. Selles osas tuleb täna ikka Eestil kõvasti silmad maha lüüa võrreldes näiteks Soome, Taani, Hollandi või teiste riikidega," nentis asekantsler.

Otsesõnu tähendab see, et enamik tööaega kulub praegu raamatupidajatel ja personalitöötajatel sellele, et toksida andmeid arvetelt või puhkuseavaldustelt ühest programmist teise. Andmed automaatselt ei liigu. Seega pole ka ime, et raamatupidajate või personalitöötajate tööjõudlus on Eestis maailma eesrindlikumate riikide ametnikega võrreldes väga tagasihoidlik.