Riigiduuma pöördub presidendi ja valitsuse poole üleskutsega, seada Eestiga suhete arendamine sõltuvusse sellest, kuidas praktikas sõjahaudade kaitse seadust rakendama hakatakse, vahendab Eesti Raadio.

Saadikute kinnitusel võiks Eesti vastu kasutada möödunud aasta lõpul vastu võetud seadust, mis annab Venemaa presidendile volitused eriolukordades täielike majandussanktsioonide kehtestamiseks.

Samas Vene poliitikamaastikul mõjukas majandusminister German Gref ütles ajakirjanikele, et praegune olukord pole selline, et oleks põhjust majandussanktsioone kehtestada.

Liberaaldemokraatide fraktsioon esitas omapoolse avalduse eelnõu, milles viidatakse Genfi konventsiooni punktile, mis lubab ümbermatmisi alles viis aastat pärast seda, kui võimud on vastavast kavatsusest teatanud. Erakonna esimehe Vladimir Žirinovski sõnul ei saa seega Tõnismäe pronkssõdurit teisaldada enne 2012. aastat.

Ta tegi ettepaneku matta Tõnismäel olevad säilmed Moskvasse Poklonnaja mäele, kus asub Suure Isamaasõja memoriaal.

Libaraaldemokraatide fraktsiooni liige Vladimir Ovsjanikov hoitas Balti riike, et Vene karu ei maksa ärritada. Ta ütles et Vene karu peab paljastama oma hambad ning koguma oma toetajad ning kogu jõu ja küüntega Balti riikide kallale viskuma.