Tallinna ülikooli terviseteaduste ja spordi instituudi direktor, spordibioloog Kristjan Port rääkis ETV saates, "Vabariigi kodanikud", kus arutati eestlaste tervisekäitumise üle, et arstide seas esineb palju narkomaaniat. "See on lausa pööraselt suur probleem, kui natuke kivi tõsta," ütles Port.

Mullu aasta arstiks valitud dr Loog pole taolise väitega nõus. "Mõtisklesin oma 32 aastase meediku karjääri peale (meedik - sisaldab ka tööd sanitarina), meenus vaid neli inimest, kellel moel või teisel oli probleeme ravimite väärkasutusega. Midagi ühendavat oli ka, väga stressav töö - anestesioloogid või intensiivravi arstid. Enamus neid juhtudest siiski väga paljude aastate tagused," kirjutas Loog Facebook'is.

Loog nentis, et alkohol oli väga tõsine probleem 20-25 aastat tagasi. "Selle ajaga võrreldes on tänased arstid täiskarsklased," lisas ta.

"Kristjan Port'i sõnavõtust jääb mulje, et umbes pooled või 2/3 arstidest on kogu aeg pilves. Seega, hr. Port, kas faktid ja tõendid või vabandused oleks asjakohased."