Seekord ootavad doonortelgid vereloovutajaid juuni- ja augustikuu jooksul nendes kohtades:

Keila 3. juuni, telk kultuurikeskuse vastas

Rakvere 4.-5. juuni, telk linna keskväljakul

Rapla 9.-10. juuni, telk kultuurikeskuse taga

Haapsalu 11.-12. juuni, telk lossi esisel väljakul

Tallinn 17.-19. juuni, telk A.H.Tammsaare pargis

Narva 4.-5. august, telk kultuurimaja Geneva esisel väljakul

Tallinn 6.-7. august, telk A.H.Tammsaare pargis

Paide 12.-14. august, telk kultuurikeskuse esisel väljakul

Tartu 26.-27. august, telk Raekoja platsil

Doonortelkide projekti eesmärgiks on uute doonorite kaasamine ning veredoonorluse tutvustamine Eesti elanikele, teatas Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskus.

„Koostöö Eesti kaitsejõududega antud projekti raames on väga tähtis. Tahame näidata, et ka doonoritel on oluline roll meie riigi kaitsmisel“, ütles doonortelkide projekti eestvedaja verekeskuse doonorluse arendusjuht Ülo Lomp.

Doonortelgid on hea võimalus heateo tegemiseks ka kiire elutempoga inimestele, kes verekeskusse tulla ei jõua. Verekeskus soovib, et kõigil oleks võimalus loovutada verd ning teha abivajajale suurim kingitus — elu.

Esmakordselt liituvad doonortelkide projektiga ka Eesti politsei, päästeamet ning maanteeamet, kes tutvustavad oma tööd ja jagavad kasulikku informatsiooni. Kõik doonortelkides verd loovutanud doonorid osalevad loosimises, mille peaauhinnaks on meeleolukas reis kahele Egiptusesse firmalt Estours ning Stockholmi kruiis kahele Tallink Grupp AS-lt.

Vereloovutusele oodatakse kõiki terveid ning abivalmis inimesi vanuses 18-60 eluaastat. Kaasa tuleks kindlasti võtta isikuttõendav dokument. Enne vereloovutust peab doonor olema puhanud ning söönud. Aega tuleks varuda umbes 45 minutit, millest vereloovutus võtab 5 kuni 10 minutit ning ülejäänud aeg kulub ankeedi täitmisele, meditsiinilisele läbivaatusele ja väikesele puhkusele peale vereandmist.

Möödunud aastal olid doonortelgid avatud viies Eesti linnas ning projekti raames loovutas verd 1167 inimest, kellest 383 loovutasid verd esimest korda elus ning kokku koguti üle 522 liitri verd. Ka sel aastal ootab verekeskus aktiivset osavõttu.