Kaitseministeeriumi pressiesindaja Andres Sanga sõnul jätkab Vahtre oma töömeheteed Eesti sõjamuuseumis – kindral Laidoneri muuseumis, kus ta töötab alates septembrist ja tegeleb Eesti Vabariik 100 projektiga.

"Eesti riigi 100. sünnipäeva tähistamise eestvedaja kaitseministeeriumi valitsemisalas on just sõjamuuseum. Eesti 100 on mitmeaastane suur projekt, mis tipneb aastatel 2018–2020, kui möödub sajand Eesti Vabadussõjast," lausus Sang ja lisas, et projekti ettevalmistamist alustatakse juba nüüd.

Seoses Vahtre lahkumisega muutub Sanga sõnul ka strateegilise kommunikatsiooni osakonna sisene tööjaotus ja muutuvad ka ametikoha funktsioonid ja ametijuhend. Veel pole väidetavalt otsustatud, kas ka uuelt nõunikult eeldatakse doktorikraadi. "Praegu ei ole veel paigas täpsed nõuded uuele ametikohale," lausus Sang.

Vahtre tööülesanneteks oli analüüsida meediat, korraldada meediamonitooringut, teha avaliku arvamuse küsitlusi ja meediaplaane. Uue nõuniku ülesanded on pisut teistsugused. "Me hakkame peatselt otsima inimest, kes eelkõige tegeleks kaitsevaldkonna digitaalsete kommunikatsioonikanalite sisu arendamisega," sõnas Sang, kelle sõnul tuleb uuel nõunikul tegeleda kodulehtede, sotsiaalmeedia kanalite, audiovisuaalse külje ja muu sellisega.