"Kuidas teile täna ja teie perekond?" küsib tundmatu mees vigases eesti keeles elektronkirjas, kirjutab Meie Maa.  Ja jätkab samuti mitte parimal moel: "Loodan, et hea, ma olen Dr. kevin pruuniks. Alates Haledon, North West London, siin Inglismaal. Ma töötan Natwest Bank Corporation Londonis. Writing teid työhuoneestani, et oleks tohutu kasu nii meile.

Minu osakond, mis on abikontrolörid juhataja (Greater London Regional Office, olen avastanud, kui mahajäetud summa $ 12.5 miljonit USA dollarit (kaksteist miljonit viissada tuhat Stardollista dollarit), mis kontole, mis kuulub üks meie välismaistele klientidele Late Hr Thompson Morrison Ameerika kodanik, kes kahjuks kaotas oma elu Euroopa lennukatastroofi of Alaska Airlines Flight 261, mis kukkus 31. jaanuari 2000, sealhulgas tema abikaasa ja ainult tütar."

Väga segane ja südantlõhestav, ent mitte eriti usutav. Eriti pärast seda, kui võtta ühendust antud elektronposti ja telefoninumbril. Esimeselt tuleb vaid mesijutu kõrval südamlik palve saata kiri oma pangaandmetega, kuhu kohe-kohe laekub suur summa. Kas võimalik rahapesukatse?

Kuna mingit sissemakset ei kaasne, oletab politsei pigem identiteedivarguse katset mõne musta teo tegemiseks, kuna elektronkirjas nõutakse vaid isikuandmeid.