"Olime selle otsuse võimalikkuse üle arutlenud, rääkinud sellest perekonnaga, meie jaoks oli see loogiline kulg selles lõikustoa intervenetsioonis, et see võib lõppeda amputatsiooniga. Hindasime, et lihasmassid allapoole põlve ei ole elulevad, tekitavad lihasmasside lagunemist, neerupuudulikkust, multiorganpuudulikkust. Otsustasime võtta jäseme ja üritada päästa elu," tõdes Talving.

"Streptokokid elavad meie nahal. Aga meil on olemas barjäär - nahk - ja immunoloogiline kompetetntsus. Kui naha barjäär puruneb väikese trauma tõttu - herilase hammustus, nõelapiste, pisike trauma - nagu praegu oli haigel parema alajäseme väike trauma, mis purustas naha, sealt hakkas punetus vohama. Sellest johtuvalt meie kahtlus on, et sealt see infektioon algas ja levis kiiresti edasi."

Talvingu sõnul ei ole võimalik öelda, kas streptokokk pärineb Taist või Eestimaalt. "See võib olla täiesti tavaline Maarjamaa nahabakter," sõnas ta.

Edasisel ravil on arsti sõnul mitu sammast. Üks: intensiivravi täistoetusega, kaks: infektsiooniravi antibiootikumidega, kolm: kirurgiline ravi. "Läheme lõikustuppa tagasi iga päev seni, kuni oleme veendunud, et kõik koed, mis on nakkusest kahjustataud, on eemaldatud."

Jaga
Kommentaarid