"Kui võtan seda seadusemuudatust koolijuhi seisukohast, siis ma ei pea seda heaks, sest need väärtused, mida riigikogu selle seadusemuudatusega vastu võtab, ei kanna neid, mida meie koolis püüame iga päev teha," ütles Agur Vikerraadio saates "Uudis+", vahendab ERR.

Ta selgitas, et kool teeb noorte seas ennetustööd ning tegeleb väärtuskasvatusega, et noored kasvaksid tervete eluviisidega ning seda ootab ka ühiskond. Kusagil saab aga see ring siis otsa.

"Nagu noor koolimaja ukse vahelt välja läheb, on see tegelik reaalsus midagi muud. See ei toeta neid väärtusi. Kuskil on mingi nihe, mis ei lähe kuidagi kokku," rääkis ta.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et korrakaitseseaduse eelnõu jõustumisel on 1. juulist lubatud avalikus kohas alkoholi tarbida, kuid sellel on mitu piirangut. Juua ei või lasteaedade, koolide, noortelaagrite, haiglate läheduses. Kohalikele omavalitsustele jääb õigus keelata alkoholi tarbimine mänguväljakutel ja terviseradadel.

Kuigi rohkem piiranguid otseselt pole, näeb eelnõu ette, et avalikus kohas tarbitakse alkoholi teisi inimesi mitte häirides.