Erukaitseväelane brigaadikindral Urmas Roosimägi mäletas Metsavasi kui alluvat ainult positiivses valguses. "Ta teenis hästi. Ei meenu midagi halba, mis tuleks temaga meelde," ütles ta. Tapal asuva Kirde kaitseringkonna ülemana teenis Metsavas tema alluvuses nooremleitnantina ja seega Roosimägi väga täpselt ei teadnud tema kohta rääkida. "Mul oli sadu inimesi alluvuses," täpsustas ta.

"Samas ei meenu, et temaga oleks midagi kardinaalselt viltu olnud. Tavaliselt, kui inimene on negatiivne või korraldab jama, jääb ta meelde. Aga jama Metsavas ei korraldanud," kommenteeris brigaadikindral. Siiski meenub talle üks vaidlus poliitika üle Facebookis, kus Metsavas "lendas ägedalt peale Vene küsimuses."

Tapal asuva Suurtükiväegrupi pataljoniülemana tundis tema alluvuses töötanud Metsavasi ka praegune kaitseliidu Viru maleva pealik Viktor Kalnitski. "Teadsin teda juba sõjakooli kadetina," tõdes Kalnitski. "Ta oli hea Eesti kaitseohvitser - püüdlik, kohusetundlik." Kui Metsavasile esitatud süüdistused vastavad tõele, on see Kalnitski sõnul talle suur üllatus ja šokk.

Täna teatas riigiprokuratuur, et kaitsepolitsei on vahistanud kaitseväelase Deniss Metsavasi ja Pjotr Volinini süüdistustega riigireetmises.