From: Jüri Jaanson [mailto:Jyri.Jaanson@riigikogu.ee]
Sent: Wednesday, April 10, 2013 3:18 PM
To: Riigikogu liikmed
Subject:

Head kolleegid

Kolleeg Kadri Simson leiab tänases Postimehes, et Eesti panga nõukogu esimees peab olema võimeline riigikogu ees küsimustele vastama ja tal olevat raske on ette kujutada, kuidas EP nõukogu esimehe kandidaat ning meie kolleeg Mart Laar sellega hakkama saab. Ta ei tohiks seetõttu Eesti Panka juhtima minna. Siiralt imestades taolise väite üle usun ja tean, et see pole tõene. Ei tea küll, kui palju on selles väites hea- või pahatahtlikkust, ehk isegi mingit poliitilist kalkulatsiooni, aga selles sisalduv mõte, et riigikogu kõnetooli (ja seega ka riigikogu kontrollitavaisse ametitesse ning riigikokku endasse) sobivad vaid ilusad, blondid ja arukad, on ilmselt liiast. Vähemalt minule.

Sest mul on nüüd mure. Ma nimelt kuulen teist pisut kehvemini. Ma ei ole võimeline täiskogu ees riigikogu kodu- ja töökorras seni sätestatud raamides kõikidele küsimustele vastama. Kui need pole just välja öeldud asespiiker Laine selge ja koolitatud häälega. See väide viib mind nüüd mõttele, et peaksin ehk riigikogust lahkuma? Sest kellelgi on raske ette kujutada mind riigikogu ees küsimustele vastamas? Hea mõte.

Ma siiski ei lahku. Riigikogu kõnepult ei ole olümpos. See koht ei ole suurem inimestest, keda ta teenib. Teenib ta kindlasti hästi ja kaua meid kõiki, sealhulgas kolleeg Marti ja mind.

Head kolleegid! Eesti Vabariigi Presidendi ettepanekul tuleb meil varsti arutada Mart Laari sobivust Eesti Panga nõukogu esimehe kohale. Ma ei pea õigeks ega sobivaks Kadri Simsoni seisukoha aluseks olevat põhjendust ja juhin sellele ka teie tähelepanu.

Lugupidamisega

Jüri Jaanson

On 10.04.2013, at 15:43, Jürgen Ligi wrote:

Mina arvan ka, Et Kadri Simson peaks riigikogust lahkuma, sest ta ei ole võimeline küsimusi esitama.

Jürgen

From: juku-kalle raid [mailto:ahto.muld@gmail.com]
Sent: Wednesday, April 10, 2013 3:47 PM
To: Jürgen Ligi
Cc: 'Jüri Jaanson'; Riigikogu liikmed
Subject: Re:

Tähendab, ta on võimeline midagi esitama küll, aga need pole küsimused

trv

jk

From: Jürgen Ligi
Date: 10. aprill 2013 15:50.32 GMT+03:00
To: 'juku-kalle raid'
Cc: Jüri Jaanson , Riigikogu liikmed
Subject: RE: Re:
@riigikogu.ee>
@riigikogu.ee>
@gmail.com>
@fin.ee>

Minu jutt oli küll mõeldud fraktsioonile, mitte Kadrile ja teistele. Mu limiit Kadri suhtes oli juba täis. Jõhker nali liiga suurele ringile ja tõsise asja üle, aga tõsise vea eest vähemasti.

Jürgen

2013/4/10 Paul-Eerik Rummo @riigikogu.ee>

Lugupidamine, Jüri !

Kas oleme veel vähe kogenud, et ühe parlamendiliikme taktitus üldistub üldsuse teadvuses otsemaid kõigile ja tagatipuks parlamendile kui institutsioonile ? Aga ikka ei õpi.

Paul-Eerik

From: Valdo Randpere Gmail
Date: 10. aprill 2013 17:15.37 GMT+03:00
To: Paul-Eerik Rummo
Cc: Jüri Jaanson , Riigikogu liikmed
Subject: Re:
@riigikogu.ee>
@riigikogu.ee>
@riigikogu.ee>
@gmail.com>

Kadril võiks häbi hakata ja väike vabandamine, kasvõi Mardiga omavahel olles, ei teeks paha. Mis puutub Mardi rahandus-majanduslikku kompetentsi, siis on tal Swedbanki nõukogu liikmeks oleku ajast päri hea kogemus kommertspangandusest. Nüüd siis näeb teise poole ka ära. Ma ei muretse selle pärast, kas mees, kes valitsust on juhtinud, ka Eesti Panga nõukogu juhtimisega hakkama saab. Pigem paneb mind muretsema Jüri kirjas tõstatatud probleem, et Riigikogu hoone pole kohandatud erivajadustega inimestele. Selles osas peaks ja võiks küll Riigikogu kõigile Eestis eeskujuks olema, et seal saab probleemideta nii ratastooliga liikuda kui ka sellega pulti sõita. Rääkimata lihtsamatest tehnilistest lahendustest, millele viitas Jüri. Loodetavasti juhatus võtab järgmisel koosolekul teema üles ja leiab lahenduse.

From: Kadri Simson
Date: 10. aprill 2013 21:46.06 GMT+03:00
To: Jüri Jaanson
Cc: Riigikogu liikmed
Subject: Re:
@riigikogu.ee>
@riigikogu.ee>
@riigikogu.ee>

Lugupeetud Jüri Jaanson ja teised kolleegid

Palun vabandust, kui minu sõnadest Postimehele lugesite välja solvangut puuetega inimestele. Mul ei olnud kindlasti sellist kavatsust. Otse vastupidi, olen puuetega inimestesse ikka ja alati suhtunud toetavalt.

Küll aga ei suhtu ma toetavalt sellesse, kui Põhiseaduses nimetatud ametikohti täidetakse parteipoliitiliste kokkulepetega. Ma ei pea õigeks vaadelda Eesti Panka parteilise kingitusena. Ning ma olen jätkuvalt veendunud, et riigikogul on õigus Eesti Panga tegevuse kohta küsimusi esitada ja vastuseid saada.

Lugupidamisega,

Kadri