Aleksei Dressen töötas kaitsepolitseis eri ametikohtadel aastatel 1993 - 2012. Ta arreteeriti koos abikaasa Viktoria Dresseniga  22. veebruaril 2012, mil naine üritas Eestist Venemaale toimetada mälupulgale salvestatud salajast infot.

Varahommikul peatati Aleksei Dressen hetkel kui ta oli abikaasa lennujaama ärasaatnud. Vaata videost (Kaitsepolitsei video):

Sama päeva õhtul kutsuti kokku ka pressikonverents, kus anti sündmuste kohta rohkem infot. Vaata kuidas kommenteeris hommikusi sündmusi riigiprokurör Norman Aas:
"Meil on alust kahtlustada, et nad välisriigi huvides tegutsenud, kogunud salastataud teavet, millele sel kaitsepolitseiametnikul oli juurdepääs," kirjeldas Aas. Vaata videost, kellena kirjalti pressikonverentsil Dresseneid ja kuidas nende riigireetmise plaan oli väljatöötatud!

Aleksei Dressenile mõisteti liitkaristus 16 aastat vangistust ja Viktoria Dressenile tingimisi 6 aastat vangistust 5-aastase katseajaga. Kuula videost, kuidas Dressenile karistus etteloeti:

Kapo aastaraamatust selgub, et kasutas FSB ära asjaolu, et Aleksei Dressen ei andnud kaitsepolitseis teada FSB esimesest lähenemisest ja kontaktivõtmise katsest. Dressenil oleks toona piisanud Eestis vaid oma juhtkonna teavitamisest, et nurjata FSB edasine värbamistegevus.

Kaitsepolitse peadirektor andis mullu suvel Delfile intervjuu, kus rääkis Alksei ja Viktoria Dresseni karistused täpsemalt lahti!