Autosid oli maja juures enne kella seitset õhtul päris palju. Kella seitsmest saabus tallu ka Keskerakonna fraktsiooni liige Peeter Ernits, kes kommenteeris sisse minnes, et ta "tuli kohvi jooma."

Keskerakonna juhatuse liige Jüri Ratas ütles Delfile kella seitsme ajal, et tema ei ole kutset tänaõhtusele koosolekule Hundisilmal saanud ega tea sellest seetõttu ka midagi. Tänaste sündmuste valguses võibki arvata, et Kadri Simsoni leeri kuuluvaid erakonna juhatuse ega fraktsiooni liikmeid Hundisilmale ei kutsutud.

Küll aga võttis koosolekust osa Keskerakonna fraktsiooni liige Martin Repinski, keda oli liikumas näha kella poole kaheksa ajal. Pool tundi hiljem lahkus kohtumiselt keskfraktsiooni liige Erki Savisaar, kes hoiatas Delfi ajakirjanikku ja fotograafi metsas olevate karude eest. Temagi teatas, et tuli lihtsalt isa juurde kohvi jooma. Ühtlasi ei soovinud ta rääkida, millest tema isa talus koos erakonnakaaslastega juttu oli.

Savisaare lähikondlased Hundisilmal

Keskerakonna juhatusse kuulub 17 liiget, kellest Hundisilmale lisaks Jüri Ratasele ei kutsutud ilmselt ka näiteks Mailis Repsi, Kadri Simsonit ega Aadu Musta. Küll aga olid seal lisaks mainituile kohal ka Heimar Lenk, Marika Tuus-Laul, Viktor Vassiljev, Toomas Lepp, Olga Ivanova, Oudekki Loone ja Siret Kotka. Juhatuse liikmeist seega Ivanova, Kotka ja mõlemad Savisaared.

Lenk ütles, et räägiti presidendivalimistest ja Oudekki Loone küsimusest. "Tegelikult on Oudekki Loone peasekretär," ütles Marika Tuus-Laul, kuigi peasekretäri kohusetäitja kohale on määratud Jaak Aab. Savisaare leer väidab, et Loone taandamine oli õigustühine, sest näiteks kohusetäitja ametit põhikirjas pole. Kuid küsimusele, et kuidas neli kuud tagasi pärast endise peasekretäri, Priit Toobali lahkumist veel oli olemas peasekretäri kohusetäitja ametikoht, mida täitis Urmo Saareoja, vastas Lenk, et "see oli siis".

Küsimusele, keda näeksid Savisaare võitluskaaslased uue riigipeana, vastas Oudekki Loone, et selle ütlevad nad välja paari päeva jooksul. "Kuid olid mitmed nimed, mida me arutasime. Nimed, mida me saame toetada ja nimed, mida me kindlasti ei saa toetada."

"Kuna president on rahva õiguste grant, siis ta peab olema inimene, kelle puhul on kõige kindlam, et ta suudab rahvast kaitsta kõigi teiste võimude vastu, on see parlament, valitsus, kohtuvõim. See peab olema inimene, kellel on põhimõtteliselt tänavapoliitika kogemus," rääkis Loone. "See inimene peab teadma, mis tunne on, kui su oma riik teeb sulle liiga."

"Ja kes on õiglane inimene," toonitas Heimar Lenk.

"Aga kuidas on võimalik leida nädala jooksul inimene, kui pool aastat tehti siin nagu head rooga. Uuriti ja küsitleti. See on nagu kiirtoit praegu," kommenteeris Peeter Ernits.

"Teistel on väga raske, aga meil see kandidaat on olemas!" lisas Lenk.

Eile kogunes Keskerakonna juhatus, kes lasi peasekretäri kohalt lahti Oudekki Loone ja nimetas peasekretäri kohusetäitjaks Jaak Aabi. Savisaar teatas seepeale täna, et Loone lahtilaskmine oli õigustühine. Täna keskpäeva paiku teatas Savisaare toetaja Heimar Lenk, et Keskerakonna kontorisse murti sisse. Silmas pidas ta Jaak Aabi, kes seal hommikust saadik tööd tegi.

Peeter Ernits nimetas toimuvat võimu ülevõtmiseks ja Lenki sõnul viidi kontorist kastidega dokumente Keskerakonna fraktsiooni riigikogus. Aab selgitas, et ta peab peasekretäri kohusetäitjana tegelema garantiikirjadega seonduvaga ning selle jaoks otsis ta Keskerakonna majale tehtud hindamisakti, mida tuli aga kõikjalt kastidest otsida, sest see oli halvasti arhiveeritud.

Samal ajal käis kontoris ka Edgar Savisaar, kes igati ajakirjanikke vältida püüdes kontorisse suundus. Mida ta seal tegi, Aab ei teadnud, sest Savisaar temaga rääkida ei tahtnud.