Dr Remmelga kinnitusel on haavatute näol tegemist lahingutegevuse käigus vigastada saanud tsiviilelanikega.

PERHi peaarsti sõnul oli patsientide valik pikk protsess ning need kümme, kes homme Eestisse saabuvad, said valitud selle põhjal, kuidas patsiendid kannatavad transporti Eestisse. Samuti sai määravaks, et Eesti suudaks neile pakkuda paremat arstiabi kui Ukrainas kohapeal võimalik ning et Eesti suudaks patsiendid viia sellisesse seisu, et nad oleks võimalik ka mõne kuu jooksul Ukrainasse tagasi saata.

"Me püüame anda neile kõige paremat ravi, mida me nendele anda saame, kuid kogu see raviplaan saab paika alles siis, kui need patsiendid on siia kohapeale jõudnud," kommenteeris dr Remmelgas.

Sotsiaalministeeriumi tervishoiuosakonna juhataja Heli Paluste sõnul vajavad Eestisse saabunud patsiendid mitmekülgset arstiabi.

"Kuna tegemist on lahingvigastustega, siis suure tõenäosusega vajavad nad kirurgilist sekkumist, intensiivravi, hiljem järelravi ja tõenäoliselt sõltuvalt vigastuste liigist ka taastusravi," ütles Paluste Delfile. "Sellest sõltuvalt võivad nad oma raviprotsessis liikuda ka ühest haiglast teise."

Paluste ei välista sarnaste missioonide toimumist ka tulevikus, kui selleks peaks vajadus tekkima.