Toom ei kinnitanud, kas ta kavatseb erakonna esimeheks saamise korral kandideerida Tallinna linnapeaks ja Keskerakonna esinumbrina peaministriks.

"See sõltub juhatuse otsusest. Ma pole üldse kindel, kas ma saan siin mingeid lubadusi jagada, sest see oleneb näiteks sellest, mida teeb Edgar Savisaar. Kas Edgar Savisaar kandideerib kohalikel valimistel või ei kandideeri, see määrab päris palju," ütles Toom.

Toom kinnitas pressikonverentsil, et võidu korral tuleb ta Euroopa Parlamendist ära. Peale Brüsselist lahkumist ei vaja ta tingimata poliitilist ametikohta, vaid saab ka ilma hakkama.

"Ega ma nälga ei sure. Ma oskan väga palju asju. Ma olen väga hea tõlk, ma olen väga hea toimetaja, ma olen ajakirjanik ja ma suurepäraselt koon kampsuneid. Ma saan hakkama küll," ütles Toom.

Savisaar ei kandideeri Keskerakonna esimeheks. Toom rõhutas pressikonverentsil korduvalt, et Savisaarele tuleb anda erakonnas väärikas roll ja mitte piirduda vaid näiliku lugupidamise näitamisega.

"Edgar Savisaare roll peab olema see, et ta on kaasatud erakonna platvormi, strateegia ja poliitika väljatöötamisse, et ta hääl on kuuldaval ja sellega arvestatakse. Kindlasti ei piisa sellest, et talle makstakse palka, tal on autojuht ja veel mingi asi. Keskerakond on poliitiline organisatsioon ja me tuleme siia poliitikat tegema, mitte raha teenima. Esimene asi on võimalus osaleda väärikalt poliitikas ja kõik muu on sekundaarne," ütles Toom.