Toom märkis 9. mai kohta, et Saku õlletehasele anti Tallinnas ka luba kaitseväe kalmistul oma õlletelk üles panna, aga ta ei näinud, et keegi oleks seda võimalust kasutanud.

Erinevalt kolleeg Mihhail Stalnuhhinist tema Georgi linti endale rinda ei paneks. "Mulle Georgi lint ei meeldi puhtesteetiliselt. 9. maid ma tähistan, lilli viin ma alati. Ma ei paneks Georgi linti ka sellel põhjusel, et ka minu vanaema ja vanaisa, kes tulid Eestisse aastal 44, pole seda kunagi kandnud. Kui ma tähistan seda püha ja annan au nende elule, siis ma ei kasuta sümboleid, mida nemad pole kasutanud," ütles Toom.

Toom avas täna Tallinna linnavalitsuse infosaalis tema Eesti büroo poolt väja kuulutatud fotokonkursi „Olen eurooplane“ võidutööde fotonäituse. Fotoharrastajad Eestist, Rootsist, Bulgaariast, Valgevenest ja Armeeniast proovisid väljendada oma Euroopaga seotud mõtteid ja tundeid läbi fotograafia.

Kaks võitjat valis välja žürii, millesse kuuluvad tuntud Eesti fotograafid Olga Makina, Jelena Rudi ja Stanislav Moškov. Kolmanda auhinna sai kodulehel www.yanatoom.ee kõige enam külastajate hääli kogunud pildi autor.

Fotokonkursi „Olen Eurooplane“ võitjad on:

  • «Olen eurooplane: meie kaubad Euroopa turule», Viktor Miina
  • Rail Baltic? Triin Viljasaar
  • «Señorita Tallinnast Hispaanias», Anžela Tanaga