Heast tahtest üksi alati siiski ei piisa, ka doonori enda tervis peab vere loovutuseks korras olema, seepärast ei lõppe kõik verekeskuse külastused loovutusega.

Registraatori andmetel oli kella 10st 15ni käinud DoonoriFoorumis 64 inimest, kellest 56 loovutas ka verd. Ädala tänava verekeskust külastas samal ajal 68 inimest, kellest loovutas 59 inimest.

Üle 20 korra verd loovutanud Regina Lilleorg tuli seekord koos noorema tütrega. Ka tema vanem poeg on doonor ja Lilleorg loodab, et tütredki hakkavad kunagi verd loovutama.

"Vereloovutus on mõtte- või eluviisi küsimus," leidis Lilleorg. Samuti ei nõua doonorlus temalt palju aega. "Eks see on aja planeerimise küsimus, me ju leiame aega endale oluliste asjade jaoks," rääkis ta.

Juba kolmandat aastat enne jõule oli abikaasaga koos verd loovutama tulnud Kadi Orm. Seekord oli neil kaasas ka tütar. Tänutäheks vereloovutuse eest, sai Orm verekeskusest kaasa purgi mett.

Tallinna reaalkooli abiturient Hendrik Vellama oli vereloovutusele kaasa kutsunud sõbrad Karol Meerja ja Karl Normaku. Kui Hendrikule endale oli see teine vereloovutus, siis sõprade tervisekontroll näitas, et nemad täna veel doonoriks ei saanud. Veidi nördinud noormehed lubasid kunagi hiljem siiski uuesti üritada.

Doonoriks sobib terve, puhanud ja söönud ning vähemalt 50 kg kaaluv inimene vanuses 18–60 eluaastat, kes on Eesti Vabariigi kodanik või elanud Eestis elamisloa alusel üle ühe aasta. Vereloovutuseks tasub varuda vähemalt tund aega.

Verekeskus on suletud 24.-26. detsembril, 31. detsembril ja 1. jaanuaril. Muudel päevadel on verekeskus avatud tavapärastel aegadel.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus on pühadeperioodil avatud järgmiselt:

27.12 (R) Foorumis kell 9-14, verekeskuses kell 8-16
30.12 (E) Foorumis kell 9-14, verekeskuses kell 8-16