Vabaühenduste liit EMSL andis eelmisel nädalal üle kodanikuühiskonna 2012. aasta tegijate tiitlid.

Eriauhinna “Aasta hääl” sai Silver Meikar, kelle mulluste sõnavõttude arvele saab otseselt või kaudsemalt panna ministrivahetuse, seadusemuudatuste algatamise, Harta 12, “Aitab valelikust poliitikast!” meeleavaldused ja Rahvakogu tekke.

Aasta vabaühenduseks valiti Eesti Interneti Kogukond, kes lisaks veebruaris korraldatud paari tuhande osavõtjaga ACTA-vastasele meeleavaldusele on end tõestanud ka võimeka läbirääkija ning seaduseelnõude väljatöötamises osalejana, järjekindla internetivabaduse ning avalike andmete kättesaadavuse eest seisjana.

Eile kirjutas Eesti Mittetulundusühingute ja Sihtasutuste Liidu tegevbüroo liige Alari Rammo oma Twitteri kontol, et kuulis just, et „EMSLi poolt sinu (Silver Meikar – toim) ja netikogukonna tunnustamise eest võib kogu vabakonna rahastus tagasilöögi saada.“

Täna ütles Rammo Delfile, et tal ei ole võimalik selle kommentaariks midagi öelda, kuna puuduvad konkreetsed tõendid, et midagi sellist oleks plaanis. Ta nõustus, et pigem on praegu tegemist kuulujutu tasemel infoga.

„Valitsus küll oma poliitikat Silver Meikari järgi ei kujunda. Küll on aga kolmandal sektoril selle inimesega probleeme. Kuidas tunnustatakse inimest, kes hakkab omaenda tegudest aastaid hiljem rääkima ja siis kui see on talle kasulik, mitte siis kui see oleks olnud talle kahjulik?“ ütles Jürgen Ligi Delfile.

„Meie jaoks ei ole poliitika kujundamisel olemas seda inimest (Meikarit – toim),“ sõnas Ligi ning lisas, et valitsust ei ole põhjust kahtlustada mingites aktsioonides kodanikuühiskonna organisatsioonide vastu.