"Veel kümme päeva tagasi nägin end eksperdina, teemad, mille eest senini seisin on küll sisuliselt samad, aga arvestades, et avalik huvi on väga suur, siis see järgmise paari kuu kohanemine tuleb väga järsk," sõnas Sikkut oma ootamatu ametisse määramise kohta. "Töötunnid lähevad pikemaks ja ilmselt stressitase tõuseb, kuid muus osas võib jääda kõik samaks," sõnas Sikkut.

Küsimusele, mis on uue ministri esimesed prioriteedid, kostis Sikkut, et tööd ning mõtteid on väga palju. Tema plaanid puudutavad suuremat hulka inimesi, kui mingeid väikseid ümberkorraldusi juba olemasolevates teenustes.

"Näiteks ravikindlustuskaitse analüüs, meil on inimesed, kellel on ravikindlustus ja meil on inimesed, kelle ravikindlustus on lünklik ja selles osassaame kindlasti asja parandada. Kavatsen analüüsi põhjal minna ettepanekutega minna valitsusesse," rääkis Sikkut.

"Praegune sotsiaalmaksu miinimum on üsna piirav, kui inimese töötasu laekub ebaregulaarselt, siis tõepoolest, tema ravikindlustus on praegu lünklik. Samas sotsiaalmaksu näol ta ju praegu panustab. Tehniline muudatus oleks lihtne, minna näiteks üle "libisevale" keskmisele, mis võtab pikema perioodi panust arvesse, mitte igakuiset," loetles Sikkut muudatusi, mida saaks ette võtta parandamaks sotsiaalmaksu laekumise süsteemi.

Samuti tõi ta välja, et kuigi hoolekodude süsteem pole küll tervise- ja tööministri otsene vastutus, siis inimeste kõrge omaosalus hooldekodude kõrgetel tasudel pole hästi läbi mõeldud.