"Tuleb nentida, et oleme olukorras, kus võimalused on ahtamad kui sooviksime," lausus Sester.

Rahandusministri sõnul ei jõutud kõigi positsioonide aruteluga lõpuni. "Ühelt poolt on näha ette riigi kergemat kokkutõmbamist, vaadates üles osaliselt majandamiskulusid ja riigi toimimist kui sellist, ja teiselt poolt tuluallikad," sõnas Sester.

Konkreetseid otsuseid pole Sesteri sõnul mõistlik kommenteerida enne, kui valitsuskabinet on kõikides positsioonides kokku leppinud. "Lõplik riigieelarve strateegia kokkuleppimine on mai keskpaigas," lausus Sester, kes rõhutas, et kõik otsused peavad olema konsensuslikud.

Sester kinnitas, et juttu oli nii kütuseaktsiisist kui ka muudest maksupoliitilistest muudatustest. "Selge on see, et peame viima tulud ja kulud kokku," rääkis Sester, kelle sõnul on eesmärk, et eelarve oleks tasakaalus või ülejäägis.

Küsimusele, kas nüüd algavad koalitsioonivaidlused sisuliselt algusest peale, vastas Sester, et seda ohtu pole. "Tegu on ikkagi valitsusesisemiste läbirääkimistega," lausus Sester. "Selles ei ole midagi imelikku, see on väga normaalne ja see jätkub nii riigieelarve strateegia tegemisel kui ka hiljem sügisel riigieelarve enda menetlusel."

Koalitsiooni lagunemist Sesteri kinnitusel vaidluste tõttu karta pole. "Tegu on ministritega, kes aduvad väga selgelt oma valdkonda, ja koalitsioonilepinguga, mis on sõlmitud. Nende vaidluste sisu pole selles, et kuskil midagi lõhki ajada, vaid nende vaidluste sisu on edasiviiv," ütles Sester.

Praegu koalitsioonilepingusse Sesteri sõnul muudatusi teha pole plaanis.