Siseministeerium põhjendab teema teadvustamise toetamist eeskätt seetõttu, et koolikiusamisest tingitud riskikäitumine areneb tihtilugu kaugemale ning siis jõuab see juba politsei tegevusvaldkonda. Väidetavalt pole koolikiusamine ainult haridusvaldkonnaga piirnev probleem, vaid on riskikäitumise sümptom ja potentsiaalne vallandaja. Seetõttu tuleb teemaga tegeleda laiemalt.

Siseminister Ken-Marti Vaher rääkis Delfile, kuidas siseministeerium tahab toetada projekte, mis on tõenduslikud ning omavad reaalset mõju.

"Käesolev projekt on alguse saanud Soomes, kus on selle mõjul ligikaudu 70% juhtumitel kiusamine lõppenud. See näitab, et projektil on reaalne mõju ja tulemus ette näidata," ennustab Vahur projektile kõrget lendu.

SA Kiusamise Vastu on algatanud vabatahtlikud

Ken-Marti Vaher avaldab kiitust kiusamise vastu projekti algatanud vabatahtlikele, kes on südameasjaks võtnud kiusamist vähendada. SA Kiusamise Vastu on omal algatusel pannud kokku meeskonna ja leidnud rahastust. Sise- ja haridusministeerium on projekti toetanud kokku 30 000 euroga.

Projekt leiab aset 20 kooli raames, eelkõige 1-6 klassi õpilaste seas. Projektis osalevad nii õpetajad, lapsevanemad kui koolide juhtkonnad. SA Kiusamise Vastu on suunatud on sotsiaalsete oskuste arendamisele ning teavustamisele, kuidas kiusamisega toime tulla.Ken-Marti Vaher loodab, et projekti saadab edu ning avaldab heameelt tehtud konkreetse sammu üle, vähendamaks Eestis probleemset kiusamist.