"Komisjon tegi otsuse, et saadab uurimisorganitele märgukirja Midfieldi ja Keskerakonna seoste kohta. Seekord ei saanud aga komisjoniliikmed erinevalt tavapärasest praktikast kirjaga tutvuda," rääkis Kotka Delfile.

"Nii mina kui ka mitmed teised komisjoni liikmed küsisid prokuratuurile saadetud kirja näha, kuid mingit kirja me ei näinud. Saime hoopis komisjoni esimehe Ardo Ojasalu kirja, kus ta ähvardas politseisse pöörduda," ütles Kotka.

Kotka usub, et Ojasalu tegevus võis olla tellimustöö. "Ojasalu käitus paaniliselt ega tahtnud infot jagada teiste komisjoni liikmetega, see ju viitab tellimustööle. Ehk tuli tellimus näiteks prokuratuurilt?" pakub Kotka.

Keskerakondlase Kotka hinnangul ei ole komisjoni töö erapooletu. "Keskerakonda puudutavad küsimused on palju rohkem fookuses, kui teiste erakondade teemad. Olen ise tõstatanud mitmeid küsimusi, mus puudutavad IRL-i ja Reformierakonda, nende kohta ütleb komisjon alati, et need pole rääkimist väärt," ütles Kotka.

Küsimusele, kas OÜ Midfield'i massiline hankekonkursside võitmine (Tallinna linna ja Pettai firma OÜ Midfield vahel toimunud 18 tehingu puhul kokku 210 000 euro väärtuses) on seotud sellega, et Keskerakond on firmale palju võlgu, vastas Kotka, et komisjon pole seoseid leidnud.

"Meil on vaba konkurents, Midfield võib igal pool konkureerida ja võita, kui ta seda soovib," kommenteeris Kotka.

Keskerakonna täpset võlga Kotka öelda ei osanud. "Keskerakond maksab Sampo pangale, kohustused lõpevad varsti Facioga, OÜ Midfieldile peaks võlad olema tasutud 2013. aasta juuniks," ütles Kotka, kes möönas, et Keskerakond on hetkel ainus erakond, kellel on jäänud 2009. aasast valimisvõlad.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) pöördus möödunud neljapäeval prokuratuuri poole palvega uurida Keskerakonna suuri võlgnevusi partei kauaaegse koostööpartneri Paavo Pettai juhitava OÜ Midfieldi ees.

Eile saatis sama komisjoni keskerakondlasest liige Siret Kotka välja pressiteate, milles süüdistas ERJK esimeest Ardo Ojasalut komisjoni selja taga prokuratuuriga kirjavahetuse pidamises ja komisjoni töötajate politseiga ähvardamises.

Ojasalu kinnitas Delfile prokuratuurile kirja saatmist, ent selle sisu ei saanud ta avalikustada. Hirmutamises süüdistamine oli Ojasalu sõnul täiesti alusetu.

"Kui keegi teeb seadustest tuleneva hoiatuse, siis seda ei saa kunagi käsitleda hirmutamisega," lausus Ojasalu. See on tema sõnul sama kui haldusakti lõppu kirjutatud hoiatus, et kui inimene ei käitu nii või naa, siis haldusakti andjal on õigus teha järgmisi samme, näiteks trahvida.