Rahandusminister Sven Sester ütles, et kolme kuu maksulaekumiste põhjal ei tasu esialgu veel liiga kaugeleulatuvaid järeldusi teha.

Praeguse seaduse kohaselt on firmaauto pealt käibemaksu maksmine jäänud sisuliselt vabatahtlikuks, sest kui firma deklareerib, et autot kasutatakse 100 protsenti vaid ettevõtluse jaoks, siis ta käibemaksu tasuma ei pea. Maksuametil pole samas ühtegi efektiivset viisi kontrollida, kas autot ikka kasutatakse vaid ettevõtluseks või mitte.

"Me peaksime üldse üle vaatama kogu protseduuri ja reeglistiku, mis on seotud firmaautode kasutamisega isiklikuks otstarbeks ja isiklike autode kasutamisega firma otstarbeks. Eeldan, et lähiajal seisab meil ees ülevaatamine, et vaadata üle sõidupäevikute pidamine ja kogu see bürokraatia," ütles Sester. Tema sõnul tuleb otsida võimalusi bürokraatia vähendamiseks.

Ühe võimaliku lahendusena pakuti juba praeguse seaduse ettevalmistamise ajal, et üheks võimaluseks oleks firmaautodele teatud kindla suurusega maksu kehtestamine. Sester ütles, et see oleks varamaks ja praeguses koalitsioonis taoliste varamaksude kehtestamine laual ei ole.