"Olgem realistid, nagunii, kui ma kandideerin, siis nendest valimistest kujuneb Savisaare tapmise järjekordne kampaania, kus oma jõud ühendavad nii konkureerivad parteid, peavoolumeedia kui ka Vaherist oma positsioonid säilitanud seltskond," lausus Savisaar. Millisele Vaherile Savisaar viitab, kõnest ei selgu.

"Kas minu partei suudab mind kaitsta? Kas ta tahab seda teha, sellepärast et mugavam on vait olla? Minul ei ole illusioone selles suhtes. Hiljutises Ukraina kampaanias ma nägin, kui vait võime me olla, kui on vaja kedagi kaitsta. Ja lähema pooleteise kuu jooksul see aeg aina kordub ja kordub. Aga ei rünnata Ratast, ei rünnata kedagi, kes on siin laua taga, rünnatakse Savisaart. Ja siis on küsimus, mida see erakond siis selle peale teeb? Ma ütlesin, mul ei ole väga illusioone selles suhtes," ütles Savisaar. Ürituse juhtidena istusid täna laua ääres Mailis Reps, Kalev Kallo ja Kadri Simson.

Kõne teises osas tuli ta uuesti tagasi oma erakonnakaaslaste truuduse küsimuse juurde. "Kas te ei muretse, et aasta pärast tulevad uued Seppikud ja Rosimannused, kas telgi ees või telgi taga ja meil kordub kõik see, mis oli mõni aastat tagasi? Ma ei tea, kes me ikka õppisime sellest kõigest piisavalt?" esitas Savisaar retoorilise küsimuse.

"Jah, Ilves noomib meid jälle, et te ei ole suutnud oma esimehest Euroopa 21. sajandi poliitikut vormida. Ta räägibki seda seni, kuni te lasete tal seda rääkida," teatas Savisaar. Hiljutiste koalitsiooniläbirääkimiste ajal pidas president Toomas Hendrik Ilves konsultatsioone kõigi erakondade, ka Keskerakonna esindajatega. Vestlustes keskerakondlastega oli Ilves väga terav.

Savisaar lausus, et ta ei ole peibutuspart, sest ta ütleb juba praegu, et ta ei kavatse tegelikult Brüsselisse minna.

"Ja lõpuks, ma ei kutsu teid üles tegema sellest kampaaniast mingit Savisaare kaitsmise kampaaniat, see oleks nali. Olen seni hakkama saanud ja saan ka edaspidi," ütles Savisaar.