"Ega Tallinnal on ka raske," ütles Savisaar Delfile täna pärast uutel linnakodanikele nimetunnistuste kätteandmist raekojas. "Tallinn ei saa öelda et riik meid toetaks, et me oleksime väga hästi finantseeritud, aga igal juhul meie inimestel on selline tunne, et tuleb aidata teisi ka ja eks me niimoodi aitamegi."

Savisaar soovitas lugeda, mida ta Kiltsi rahvamaja rahastamise kohta Facebooksis kirjutas.

"Eesti Ekspressis ja teistes Hans H. Luige lehtedes avaldati südantlõhestav lugu sellest, kuidas Savisaar laskis Tallinna rahva kulul remontida Siret Kotka kodukülas asuva Kiltsi rahvamaja põranda. Mis seal siis valesti on?," küsib Savisaar oma Facebooki sissekandes.

"Esiteks remonditi mitte ainult saali põrand, vaid ka lava, pandi ette uued uksed ja tehti ka muud vajalikku. Teiseks, Tallinn läks appi seetõttu, et riik ja vald seda kaheksa aasta jooksul ei teinud. Kohalik rahvas kulutas küll uksi ja palus abi, aga ei Rakveres ega Toompeal neid ei kuulatud. Tantsumemmed pidid rahvamaja kitsas koridoris harjutamas käima. Häbiasi!" hurjutab Keskerakonna esimees.

Ta soovitab käia kohapeal ära ja vaadata kui kaugele jääb Siret Kotka elukoht Kiltsi külast. "Vähemalt kümme kilomeetrit, aga võib-olla enamgi."

Tallinna linn on niipalju hädalisi aidanud, et seda ei saa kuidagi siduda ühe või teise inimese elukohaga, jätkab linnapea. "Meie abi on jõudnud nii Torisse kui ka Võrru, nii Ida-Virumaale kui ka Mustveesse, Pärnusse kui ka Riia linna. Viimasele sai toetuseks antud sada tuhat eurot! Kui te tingimata soovite mõnda küla või alevikku Siret Kotka nimega siduda, siis kirjutage pigem Väike-Maarjast, mis on tõepoolest tema kodukant ja kuhu me eraldasime abi lasteaia remondiks. Siis ei iitsatanud ükski leht."

"Tallinna rahvale aga ei ole võõras soov toetada neid, kes abi vajavad. Ma ei kahtle, et ka toetust Kiltsile kiidetakse Tallinna rahva poolt pigem heaks, mitte ei aasita meid selle pärast. Seda enam, et Kiltsil on tõepoolest tugev side Tallinnaga. Nii mõnedki, kes elavad Tallinnas on pärit Kiltsist ja vastupidi. Ärme häbeneme oma juuri!"

"Eesti Ekspress kirjutab ka, et Hundisilma perenaise koht olevat nüüd jälle täidetud. Kahjuks pean tunnistama, et olen jätkuvalt poissmees," ütles Savisaar.

Savisaar ja Siret Kotka käisid pühapäeval avamas Lääne-Virumaal Kiltsis asuva rahvamaja uut põrandat, mis sai Tallinna linnalt 20 000 eurot remondiks. Siret Kotka on märtsivalimistel Keskerakonna esinumber Lääne-Virumaal.