"Kui homme on kõik osapooled kutsutud, siis nad on jätkuvalt ikka laua taha oodatud. Minul oli täna hommikul Andres Herkeliga jutt sellest, et homme kell 1 jätkatakse. Tõsi, küll mitte enam nii sensitiivsete teemadega kui seni, aga vähemalt hommikul oli küll jutt, et jätkatakse," vastas Rõivas ajakirjanike küsimusele Vabaerakonna kirja kohta.

"Ei ole ju mingi saladus ja Vabaerakond on ise ka selle välja öelnud, et nad veel arutavad, kas nad tegelikult sobivad ja et ka nende jaoks jõuaks kõnelused reaalse valitsuskoostööni. Nad on seda algusest peale öelnud ja selles pole midagi iseäralikku. Meie kindlasti ei soovi neid panna ennast ebamugavalt tundma ega laua tagant ära ajada. Vastupidi, nad on jätkuvalt oodatud," rääkis Rõivas peale juhatuse Reformierakonna koosolekut ajakirjanikele.

Rõivase sõnutsi lepiti kokku viis-kuus suuremat teemavaldkonda, mida vaadatakse läbi ning on leitud ka mõningates küsimustes juba ühisosa.

"Minu hinnangul on ühisosa selline, et me langetame tööjõumakse eriti madalapalgalistel. See, kui palju, seda saame arutada siis, kui on katteallikad ka olemas, et see lepitakse tavapäraselt kokku lõppfaasis. Meil on aga tunnetus olemas suurusjärkudest," lisas Rõivas.

Samuti on Rõivase sõnul väidetavalt olemas konsensus lastetoetuste suurendamisel ning ka riigireformi ja haldusreformi läbiviimiseks mingil kujul.

Samas on kõnelused tema sõnul alles selles faasis, kus on läbi käidud kõige olulisemad teemad, kuid teemavaldkondadeni pole veel jõutud. "Ma usun, et igas valdkonnas, olgu selleks keskkonnapoliitika, põllumajandus, sotsiaalpoliitika, on igal erakonnal oma konkreetseid punkte, mida nad leppes soovivad näha. Seetõttu enne, kui need teemad on läbi arutatud, on kindlasti veel vara kõigest lõplikust rääkida," ütles ta.