„Selge on see, et peame leidma sellise kandidaadi, keda saavad kõik koalitsiooni osapooled toetada. Selge on see, et kõigepealt tuleb rääkida mõlema koalitsioonipartneriga. Olen juba rääkinud Sven Sesteriga ja saan tema käigust aru,“ sõnas peaminister ja täpsustas, et rahandusminister Sester on huvitatud sellest, et üldse oleks ametlik kandidaat, keda arutada.

„On väga kahetsusväärne, et isikuvalimine on halvas mõttes väga isiklikuks läinud Juhan Partsi suhtes. Juhan Parts võib meeldida või mitte meeldida, aga seda, et endine peaminister, pikaajaline valitsuse liige ja riigikontrolör ei oleks sobiv kandidaat kvalifikatsioonilt, ei ole minu hinnangul võimalik öelda,“ arvas Rõivas ja kinnitas, et kavatseb järgmise nädala alguses kõigi koalitsioonipartneritega kohtuda ja seda asja arutada.

Kui sotsid ei toeta, kas tuleb leida uus kandidaat? „No vaatame. Kõigepealt tahan Jevgeni Ossinovskiga silmast silma rääkida ja küsida otse, mis see põhjus on,“ sõnas peaminister ja lisas, et sotsid on Partsile mitmeid tema otsuseid ette heitnud ja seda saab arutada.