"Need ettepanekud, mis vajavad sadu miljoneid eurosid täiendavaid katteallikaid ehk siis täiendavaid maksutõusu, nende puhul on toetuse leidmine väga vähe tõenäoline," sõnas Rõivas.

Ta lisas, et suurem tõenäosus on ikkagi edu saavutada sellistel ettepanekutel, mis väga suuri täiendavaid rahasummasid riigieelarvest ei nõua. Konkreetseid näiteid sotsiaaldemokraatide ideedest ei hakanud Rõivas veel välja tooma, kuid vihjas juba koalitsioonilepingus olevatele ettepanekutele. "Arvan, et on korrektne, kui me oma erakonnas need seisukohad läbi räägime ja siis ütleme, mida me ühest või teisest ettepanekust arvame."

Rõivase sõnul on koalitsioonipartneritel kindlad eesmärgid, mida soovitakse ellu viia. Olgu need Eesti riigi paremaks kaitsmiseks, majanduskasvu kiirendamiseks ja inimeste toimetuleku parandamiseks. "Leppes on punkte küll ja veel, mis vajavad elluviimist ja mis vajavad väga põhjalikku tööd ja küllap mahub sinna veel ideid, kui need kõikide partnerite heakskiidu saavad," julgustas Rõivas uutele ideedele.

Kui koalitsioonikõnelustel oli Reformierakond ainus, kes kaitses väga tugevalt ettepanekut tõsta tulumaksuvaba miinimumi, siis nüüd, olukorras, kus koalitsioonileping on sõlmitud ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond soovib tõsta tulumaksuvaba miinimum 400 euroni kuus, ei nähta selleks võimalust. "Ma ei näe praegu võimalust, et oleks võimalik seda katta kuidagimoodi kui täiendavate maksutõusudega, ja maksutõusu meie ei toeta," kinnitas Rõivas.

Vaata lähemalt videost!

Sotsiaaldemokraadid kogusid üle Eesti 151 koalitsioonilepingu muudatusettepanekut. Sõelale jäi nendest 21 peamist punkti, mida plaanitakse koalitsioonipartneritega arutada.