"Eile õhtul umbes nii 18.20 ajal - eks siis anti väike rünnakukäsk, aga rünnakuks ei läinud - käidi saidi irl.ee kallal ehk siis Isamaa ja Res Publica Liit. Teisena käidi Keskerakonna kallal ja sealne teenusepakkuja sai mõne minutiga asja kontrolli alla," kirjeldas Veldre.

Ekspert lisas, et peale erakondade kodulehtede üritati pahandust tekitada ka eesti.ee leheküljel, valitsuse kodulehel ning isegi politsei kodulehel.

Samas toonitas Veldre, et tegemist ei ole nende arvates professionaalsete häkkeritega, vaid rünnakute taga tunduvad olevat kohalikud noorukid.

"Ei me ei arva, et siin oleks mingisugusegi professionaalse Anonymusega tegemist. Siin on ikka kohalikud, ei taha öelda lapsed, aga noored. Ju neil ei ole midagi teha ja nad arvavad, et saavad end nii välja elada," ütles Veldre.

Infoturbe ekspert võrdles sellist tegevust mõne akna sisse viskamisega või pommiähvardusega ning manitses õpetajaid ja lapsevanemaid selgitama lastele, mida sellised asjad kaasa toovad. "Paraku samamoodi nagu pommiähvarduste puhul peame ka meie ju reageerima," ütles Veldre.

"Tuleb mingi väike seltskond, nugistab mõned minutid, aga kuna kõik IT-mehed on ümberringi ja klõbistavad oma masinatega, siis kohati on isegi raske öelda, et kas IT-mees ise võttis kaitse maha või tõesti sattus rünnaku alla," selgitas Veldre seda, kui väiksemahuline rünnak neile olevat tundub.

Seitsmendal oktoobril läkitas häkkerite kogukond Anonymus videokeskkonda Youtube Eesti-teemalise video, milles kritiseeriti Eesti valitsust ja anti mõista, et riiki võib ees oodata laiaulatuslik küberrünnak.

Anonymous on nimi, mida on taoliste seisukohtade levitamiseks kasutatud korduvalt alates 2003. aastast. Viimase paari aasta jooksul on rühmituse nime kasutamine sagenenud. Rühmitus on võtnud sõna maailma erinevates riikides, kusjuures sõnumid on reeglina üles ehitatud vastandamisele.